Tako kot čebula in jabolka se krompir lahko dolgo hrani. Idealni pogoji so hladno in temno mesto, kjer lahko ostane svež tedne, celo mesece. Najbolje ga je shraniti stran od neposredne sončne svetlobe, zato so shramba ali zaprta omarica popolna izbira.
Izkazalo pa se je, da lahko življenjsko dobo krompirja znatno podaljšate, če ga iz izvorne embalaže prestavite v kartonsko škatlo.
Ta preprosta sprememba lahko naredi veliko razliko. Primerjava različnih metod shranjevanja je pokazala, da se je krompir, shranjen v kartonski škatli, obnesel bolje kot tisti v skledi, košari ali plastični oziroma papirnati vrečki. Imel je najmanj kalčkov in ostal hrustljav, sočen ter trden na dotik. Pri kuhanju je tak krompir tudi najbolje ohranil okus.
Zato, če načrtujete zalogo krompirja za hladnejše mesece, si priskrbite eno kartonsko škatlo. Hvaležni boste za ta nasvet, ko si boste zaželeli priljubljeno jed, krompir, kupljen pred nekaj tedni, pa bo izgledal enako svež kot tisti dan, ko ste ga prinesli domov.