In sem ga še enkrat prebrala, tako intervju kot recept in sploh se mi ni zdel slab. Takoj sem se lotila kuhanja – popražila precej čebule, dodala strok česna in narezane jurčke ter popoprala, potenstala in dodala riž, zalila z vodo ter skuhala na tri četrt, pri tem pa v rižoto stresla še nekaj naribanega parmezana.
Bučo hokaido sem oprala, odrezala zgornji del, da sem lahko iz nje z žlico izdolbla semena, nato pa sem jo napolnila s skoraj kuhano rižoto, potresla z nekaj nasesekljanega peteršilja in dala v pečico, kjer se je vse skupaj peklo kakšnih 20 minut na 180 stopinj. Zraven smo jedli solato, različico s telečjo pečenko pa prihranili za drugič. Ker gre v osnovi za rižoto, vam povem še nasvet, ki mi ga je za tovrstne jedi zaupal stric, ki je svojo kariero kuharja zgradil v eni izmed restaviracij v Milanu: ob koncu kuhanja rižu dodajte maslo, tako bo jed postala zaželjeno kremasta!