V Izoli začeli Dnevi kalamarov

V Izoli so tokratni kulinarični dnevi posvečeni kalamarom. Izbrani ponudniki bodo v obdobju dveh tednov, do nedelje, 22. oktobra, v svojih gostilnah in restavracijah ponujali raznolike tematske krožnike s temi okusnimi morskimi dobrotami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Letos so v Izoli pripravili pet sklopov kulinaričnih dni, ki združujejo izbrane gostince. Trenutno so v teku Dnevi kalamarov, ki so začeli 6. oktobra in trajajo dva tedna, v njih pa sodeluje 17 izolskih gostiln in restavracij, ki bodo s pripravo krožnikov s kalamari promovirale te tipične morske sadeže.

Vse kulinarične dneve so na Turističnem združenju Izola, ki je tudi pobudnik tovrstnih sodelovanj, pospremili še z video zgodbami sodelujočih gostincev,  te pa so skupaj z intervjuji objavljene na spletni strani Visit Izola. V Dnevih kalamarov se predstavlja Restavracija Pergola, ki deluje pod okriljem Hotela Delfin.

Kulinarični dnevi so odlična priložnost, da obiskovalci in nenazadnje tudi domačini uživajo v morskih okusih, ki so značilni za to področje in poskusijo morda tudi kakšno jed, ki običajno ni na meniju.