Deli novico s tvojimi prijatelji

Zaseg prepovedane droge

 

Koprski kriminalisti so v mesecu aprilu prijeli anonimni prijavi, da 29 – letnik iz območja koprske občine, v kletnih prostorih stanovanjske hiše prideluje večjo število sadik prepovedane droge konoplja.

 

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da si je 29-letnik v kleti uredil posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, na podlagi česar so kriminalisti pridobili odredbo za hišno preiskavo.

 

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika so kriminalisti skupaj s policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper 7. 6. 2021 opravili hišno preiskavo pri osumljenem in v kletnih prostorih stanovanjske hiše dejansko odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, kateri je bil opremljen s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za kontrolirano prezračevanje in vlaženje prostorov.

 width=

V posebej prirejenem prostoru so kriminalisti našli in zasegli skupno 91 sadik konoplje višine od 90 do 120 cm, ter 45 sadik konoplje višine od 7 do 12 cm. Osumljenemu je bila tekom hišne preiskave zasežena še manjša količina posušene konoplje.

 

Zoper osumljenega bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja podana  kazenska ovadba.

 width=