V Piranu obeležili spomin na upor proti okupatorju

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran in Združenje borcev za vrednote NOB Občine Piran sta na predvečer dneva upora proti okupatorju v Gledališču Tartini v Piranu pripravila slovesno prireditev, so sporočili s piranske občine.

S skrbno pripravljenim kulturnim programom Mojke Mehora Lavrič, so se učenci mešanega pevskega zbora Osnovne šole Cirila Kosmača iz Pirana, dramske skupine Flip, plesne skupine Metulj in gospe iz pevskega zbora društva invalidov Piran Roža Portoroža – obeležili dan upora proti okupatorju ter praznik dela – v zahvalo in spomin.

Ob tej priložnosti je župan Občine Piran Đenio Zadković povedal, da je »prav, da se spominjamo in opominjamo, čeprav s pesmijo v srcu ali nageljnom na prsih – hvalimo zmago, zaradi katere smo ohranili jezik, kulturo in domovino. Hvalimo dan, ko nam je bila podeljena pravica do dela, kot temeljna človekova svoboščina.«

Na prireditvi ob dnevu upora proti okupatorju in 1. maju – mednarodnem prazniku dela, je spregovoril predsednik Združenje borcev za vrednote NOB Občine Piran, tovariš Bojan Česnik, program je povezovala gospa Zora Mužinič.

Foto: Občina Piran