Varno in zanesljivo okolje – turistični adut Istre

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zavedamo se, da je pred nami še ena specifična in negotova turistična sezona, polna izzivov, nekako taka, kot je bila tudi prejšnja.

 

Pripravljeni smo na vsakodnevne spremembe, saj dobro vemo, da se bomo morali prilagajati. Pričakujemo , da se bodo rezervacije dogajale v zadnjem trenutku. Zavedamo se, da bo uspeh odvisen od aktivnosti javnega in zasebnega sektorja. Mislimo, da bomo uspeli ponoviti lanskoletno precej dobro epidemiološko sliko, kar bo pogoj za uspešno delo, ki bo v celoti odvisno predvsem od jasne in nedvoumne komunikacije na tistih trgih, od koder prihaja največ turistov. Tako praktično enotno razmišljajo vsi turistični delavci v Istri, še posebej zaradi dobre epidemiološke slike in relativno dobrih rezultatov predsezone.

 

Njihovo vodilo je optimizem, vloženo delo in trud nista bila nikoli neopažena, kvečjemu pohvalna, saj turizem je in mora biti naše okno v svet. Želimo biti turistična destinacija 356 dni v letu, a zavedamo se, da moramo biti letos usmerjeni prav na poletne mesece, še posebej pa upamo, da ne bo sezona prekinjena sredi avgusta, tako kot je bilo lani in da se bo podaljšala še v jesenske mesece. V tem trenutku delamo predvsem na promociji in na zaupanju v priprave zdravstvenega sistema, da bo sposoben delovati v novih razmerah.

 width=

Zavedamo se, da je zdravstvena varnost naših gostov najpomembnejša. Imamo register 80 točk za hitre in PCR teste, ki bodo našim gostom omogočili enostavno testiranje in čim lažjo vrnitev domov. Vsem turistom, ki bodo potrebovali prostor za samoizolacijo, ga bomo omogočili.

 

Drugi ukrep, ki je pravkar v teku, je cepljenje vseh turističnih delavcev. V prvi skupini so tisti, ki so v bližnjih stikih z našimi gosti. Predvideno je cepljenje 15.000 turističnih delavcev in približno 10. 000 posameznikov, ki oddajajo sobe ali apartmaje.

 

Tretji ukrep je realizacija digitalne platforme, ki bo omogočala kvalitetno upravljanje s procesom cepljenja in testiranja. Vse informacije, povezane s prihodom v Istro in dnevno epidemiološko situacijo, so dostopne na portalu istra.com/istra. hr in Istra Info COVID-19..

 

V Istri ima že ta trenutek več kot 5.000 turističnih objektov in ustanov posebno oznako, ki jo podeljuje hrvaška država in pomeni zdravo in varno lokacijo. „Lanskoletno izkušnja nas je naučila , da bomo le kot dobro organizirani, samodisciplinirani in odgovorni zaželena destinacija“, trdi direktor Turistične skupnosti Istrske županije Denis Ivošević.

 width=Direktor Hrvaške zadruge turizma Veljko Ostojić je prepričan, da je izjemno pomembna fleksibilnost rezervacijskega sistema. „Če bomo sposobni narediti vse, kar je treba iz zdravstvenega, epidemiološkega vidika, menim, da bo tudi ta sezona izjemno uspešna.“ Poleg tega pa je prepričan, da bi Evropa morala spremljati epidemiološko sliko po posameznih pokrajinah in ne samo v državi, kot to delajo sedaj.

 

Bujština