Veliko priznanje za Ano Roš: Prava kraljica kulinarične umetnosti

Na eni najpomembnejših kulinaričnih nagrad na svetu, The Best Chef Awards, ki je potekala 2. oktobra v Milanu, je Ana Roš osvojila drugo mesto in bila razglašen za drugega najboljšega kuharja na svetu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

S prestižno nagrado je Ana Roš znova potrdila svoj status ene najvplivnejših osebnosti sodobne gastronomije. Kot vodja priznane restavracije Hiša Franko, edine v regiji s tremi Michelinovimi zvezdicami, Roš že leta premika meje kulinarične umetnosti, to izjemno priznanje pa potrjuje moč in prepoznavnost lokalne gastronomije na svetovnem prizorišču.

Njen prepoznaven kuharski slog temelji na lokalnih sestavinah, sezonskosti in tehnični dovršenosti, vsaka jed pa nosi sled narave in duha slovenske pokrajine. Kombinacija trajnosti, poguma in ustvarjalnosti je Hišo Franko spremenila v destinacijo za gurmane z vsega sveta.

ana roš

V obrazložitvi nagrade je posebej poudarjena Anina sposobnost preoblikovanja tradicionalnih sestavin v jedi z močnim čustvenim in umetniškim izrazom, pri čemer uravnotežuje natančnost in spontanost. Ana je ustvarila edinstven kulinarični jezik, ki združuje tehniko in naravnost, piše v sporočilu za javnost.

Ana Roš ”Vzeti pa si moraš čas, da kuhaš in čas, da kupuješ dobro”

Njene jedi niso le gastronomija, temveč zgodba o identiteti, tradiciji in prostoru, povedana skozi sodobno vizijo.

Roš je bila leta 2017 že imenovana za najboljšo kuharico na svetu na lestvici 50 najboljših restavracij sveta, njena strast in predanost pa ne usihata, medtem ko se priznanja še naprej kopičijo.