Vnesite “dopamin trend” tudi v svoje domove

T. i. “dopamine dressing” je že pred časom prevzel svet mode, poletni čas pa je idealno obdobje, da “dopamin trend” vnesete tudi v svoje domove.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dopamin je živčni prenašalec, ki je “odgovoren za naše počutje”.  Dopamin ima namreč pomembno vlogo pri našem razpoloženju, spanju, motivaciji, po drugi strani pa pomanjkanje dopamina prispeva k brezvoljnosti, čustveni praznini in celo depresivnemu razpoloženju.

K večji proizvodnji dopamina prispevajo telesna aktivnost, poslušanje glasbe, meditiranje, določene vrste hrane, kot so mandlji, avokado in banene, po prepriačnju nekaterih strokovnjakov pa naj bi na raven dopamina vplivale tudi barve. Tako je že pred nekaj sezonami “dopaminski fenomen” prevzel tudi svet mode.  Ko oblečemo določeno barvo, namreč sprožimo določen občutek, povezan s čustvenim stanjem.

Poletje pa je pravi čas, da t.i. “dopamin trend” vnesemo tudi v naše domove. Poigrajmo se z barvami, ki pozitivno vplivajo na naše počutje. Tako se lahko odločimo le za majhne hišne detajle, ki bodo v naše domove prinesli nekaj svežine. Novo pregrinjalo, vaze, prti in blazine, za tiste bolj drzne pa nova barvita sedežna garnitura, tepih ali barvita slika.

Prav tako lahko k poletnem in prijetnejšem vzdušju prispevajo hišni detajli z rožami, geometrijskimi vzorci, valovi in drugimi morskimi elementi, ki vas bodo asocirali na poletje in istočasno v vaš dom prinesli pozitivno energijo.