Vremenske težave so povzročile ogromno škode

Vremenske težave so v ponedeljek zjutraj prebudile vso Slovenijo. sneg in močan veter sta povzročila ogromno škode. Močan veter je odkrival strehe in podiral drevesa. Na Primorskem je zaradi močnega vetra razglašen rdeči alarm.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po besedah poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmača je za siol. potrdil, da je naregionalnih in lokalnih cestah v občini Nova Gorica, Ajdovščini, na območju Kanala in na Obali nastalo veliko težav, kjer je burja podrla več dreves.

Kot smo že pisali, je bilo zjutraj koprsko pristanišče priprto.

Ponekod se na Primorskem zaradi močnega vetra pojavljajo okvare električnega omrežja in posledično prekinitve dobave električne energije. Po 16. uri so iz ElektroPrimorska sporočili, da so večino okvar na omrežju odpravili in vzpostavili normalno napajanje z električno energijo. Ponekod so začasno nameščeni agregati. ”Trenutno je na Kanalskem še 20 odjemalcev brez električne energije, tekom dneva bomo tudi njim zagotovili normalno oskrbo z električno energijo pa tudi ne predvidevamo več novih težav, saj se veter umirja,” so sporočili.

Na Facebook strani enega uporabnika je bila objavljena slika strehe velodroma v Novem Mestu, ki je zaradi vremenskih razmer popolnoma poškodovana. Kot so povedali za siol, je do uničenja prišlo kljub upoštevanju vseh protokolov.

Novico je objavila tudi Kolesarska zveza Slovenije: