Z roko v roki s poletjem: Osvežilna omaka iz jogurta in kumar

Raita s kumarami in meto je odlična poletna poslastica. Omako lahko postrežete z različnimi jedmi – od indijskega curryja do kebaba s hrustljavim kruhom.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Raita je tradicionalna indijska omaka, ki jo pogosto postrežemo z začinjenimi jedmi. Običajno je sestavljena iz jogurta, pomešanega z zelenjavo in zelišči, ter ima osvežujoč učinek na brbončice.

Raita s kumarami in meto je ena najbolj priljubljenih vrst – danes vam predstavljamo preprost recept za to slastno omako.

Raita s kumarami in meto je odličen vir toplote poleti. To omako lahko postrežete z različnimi jedmi.

Raita s kumarami in meto – sestavine:

400 ml polnomastnega jogurta
7–10 svežih listov mete
1 velika kumara
sol in poper po okusu
ščepec mlete kumine
ščepec koriandra
sveži listi koriandra po okusu

omaka iz jogurta

Raita s kumarami in meto – priprava:

Kumaro naribajte in odcedite odvečno vodo.

Zmešajte jo z jogurtom ter začinite s soljo, poprom in sesekljanimi listi mete.

Raiti dodajte ščepec mlete kumine in/ali nekaj semen in listov koriandra.

Postrezite kot prilogo.

Dober tek!