Raita je tradicionalna indijska omaka, ki jo pogosto postrežemo z začinjenimi jedmi. Običajno je sestavljena iz jogurta, pomešanega z zelenjavo in zelišči, ter ima osvežujoč učinek na brbončice.
Raita s kumarami in meto je ena najbolj priljubljenih vrst – danes vam predstavljamo preprost recept za to slastno omako.
Raita s kumarami in meto je odličen vir toplote poleti. To omako lahko postrežete z različnimi jedmi.
Raita s kumarami in meto – sestavine:
400 ml polnomastnega jogurta
7–10 svežih listov mete
1 velika kumara
sol in poper po okusu
ščepec mlete kumine
ščepec koriandra
sveži listi koriandra po okusu
Raita s kumarami in meto – priprava:
Kumaro naribajte in odcedite odvečno vodo.
Zmešajte jo z jogurtom ter začinite s soljo, poprom in sesekljanimi listi mete.
Raiti dodajte ščepec mlete kumine in/ali nekaj semen in listov koriandra.
Postrezite kot prilogo.
Dober tek!