Začenja se Triestebookfest

Načrtovano od 27. aprila do 5. maja, literarni festival obljublja raznolik program, ki vključuje več kot dvajset pogovorov avtorjev, dve predavanji, tri razstave, umetniške predstave in kulturne sprehode skozi mestne vrtove in parke.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dogodek bo obiskovalce popeljal na potovanje skozi knjige, ljudi in lepoto, ki nas obdaja. Prizorišča vključujejo dvorano Bobi Bazlen v palači Gopcevich, Auditorium muzeja Revoltella, staro kavarno San Marco, Knulp, Lovat, Trart, Hangar in Cavò. Kulturni sprehodi poimenovani “Trije vrtovi, tisoč besed” bodo potekali v Mestnem vrtu Muzio de Tommasini, Vili Revoltella in Botaničnem vrtu.

Med številnimi sodelujočimi avtorji so priznane osebnosti, kot so znanstvenik in popularizator Stefano Mancuso, Tiziano Fratus, Daniele Zovi, Giulia Corsini, Gianluca Felicetti, Davide Sapienza in Lorenzo Pavolini.

Pomemben del Triestebookfesta je druga izdaja “Natečaja za Essi,” posvečen novinarju in avtorju Corradu Premudi, v katerem sodelujejo dijaki stari med 15 in 18 let. Nateča bo razkrit 10. maja, sočasno z otvoritvijo laboratorija, poimenovanega po Corradu Premudi v sedežu IAL FVG, kjer je Premuda poučeval.

Loriana Ursich, predsednica in umetniška direktorica kulturnega društva Triestebookfest, skupaj z podpredsednico Angelo Del Prete, je predstavila podroben festivalski program.