Ponudba za široko paleto ljubiteljev hrane in pijače
Sezona kulinaričnih druženj na prostem se v Izoli zaključuje s Pomolom okusov, ki bo na severni pomol ponovno privabil gurmanske navdušence. Na celodnevnem dogodku, ki bo med 11. in 21. uro, bodo istrski ponudniki obiskovalce ponovno razveseljevali s tipičnimi jedmi lokalnega okolja.
Tokrat bodo na voljo sardele na žaru, na šavor, brodet s polento, solata s kalamari in sipami, pedoči, jedi s tartufi, zadoščeno pa bo tudi vsem ljubiteljem prefinjenih krožnikov, kjer bo mesto našel karpačo zorjene govedine ali tune. Drzni bodo lahko uživali v sushi dogu, drugačna pa bo nedvomno tudi gostujoča stojnica s Štajerske, ki bo ponujala testenine iz slovenskega sladkega krompirja; inovativne jedi bodo še posebej pri srcu občutljivim na gluten in veganom.
Pomol okusov bodo dopolnili tudi lokalni vinarji, pivovarji in ostali ponudniki pijač.
Organizator vabi zainteresirane
Poleg obiskovalcev tudi mnogi ponudniki Pomol okusov prepoznavajo kot pomemben dogodek v lokalnem okolju. Ker se na Turistično združenje Izola obrača veliko tistih, ki bi se na dogodku želeli predstaviti, organizator poziva vse, da sledijo spletni strani visitizola.com, kjer bodo še letos objavljeni termini za 2024.