Zadnje kulinarično druženje na izolskem Pomolu okusov

V soboto, 14. oktobra, se v Izoli obeta še zadnji Pomol okusov letos. Poudarek bo na morskih jedeh, kot so kalamari, sardele in ostalih istrskih specialitetah, tokratna novost pa bo gostujoča stojnica s Štajerske.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Ponudba za široko paleto ljubiteljev hrane in pijače

Sezona kulinaričnih druženj na prostem se v Izoli zaključuje s Pomolom okusov, ki bo na severni pomol ponovno privabil gurmanske navdušence. Na celodnevnem dogodku, ki bo med 11. in 21. uro, bodo istrski ponudniki obiskovalce ponovno razveseljevali s tipičnimi jedmi lokalnega okolja.

138BBA36 9ACB 4E2B AB8D 86A9347A2C79

Tokrat bodo na voljo sardele na žaru, na šavor, brodet s polento, solata s kalamari in sipami, pedoči, jedi s tartufi, zadoščeno pa bo tudi vsem ljubiteljem prefinjenih krožnikov, kjer bo mesto našel karpačo zorjene govedine ali tune. Drzni bodo lahko uživali v sushi dogu, drugačna pa bo nedvomno tudi gostujoča stojnica s Štajerske, ki bo ponujala testenine iz slovenskega sladkega krompirja; inovativne jedi bodo še posebej pri srcu občutljivim na gluten in veganom.

29AB0292 07F2 47BA B4E8 5A0AE1D80A27
Pomol okusov bodo dopolnili tudi lokalni vinarji, pivovarji in ostali ponudniki pijač.

Organizator vabi zainteresirane

 

021F4027 78EE 4EB4 A431 708CE7D076AD

Poleg obiskovalcev tudi mnogi ponudniki Pomol okusov prepoznavajo kot pomemben dogodek v lokalnem okolju. Ker se na Turistično združenje Izola obrača veliko tistih, ki bi se na dogodku želeli predstaviti, organizator poziva vse, da sledijo spletni strani visitizola.com, kjer bodo še letos objavljeni termini za 2024.