Zajtrk, ki se vam stopi v ustih! Trik za popolno omleto

To omleto lahko naredite slano, tako da jo začinite s soljo, poprom in drugimi začimbami, ali sladko, tako da jo začinite s sladkorjem v prahu, medom ali podobnim sladilom …

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ločevanje rumenjakov od beljakov je pogost postopek pri pripravi biskvitov in tort. Ste kdaj že poskusili pripraviti omleto na ta način?

Če rumenjake in beljake stepete ločeno, preden jih združite v valovito zmes in jih ocvrete v ponvi, boste dobili popolno omleto, ki bo rahla in mehka. Imenuje se tudi omleta sufle.

Omleto, pečeno na ta način, lahko naredite slano, torej jo začinite s soljo, poprom in drugimi začimbami, ali sladko in jo začinite s sladkorjem v prahu, medom ali podobnim sladilom.

Sestavine za omleto:

5 beljakov
3 rumenjaki
2 žlici masla
začimbe po želji

Priprava omlete:

Ubijte pet jajc in ločite beljake od rumenjakov.
Beljake v eni skledi stepite z mešalnikom, dokler se ne strdijo.

V drugi skledi ločite samo tri rumenjake (preostanek shranite za drug recept) in stepite, dokler se ne spenijo.
Rumenjake previdno vmešajte v beljake.

omleta

Mešanico vlijte v segreto ponev s premazom proti prijemanju in pokrijte. Pecite na srednji temperaturi 3 minute.

Odkrijte ponev, z lopatico dvignite robove omlete in dodajte maslo.
Pokrijte in pecite še 3 minute.

omleta

Omleto začinite z začimbami po želji, jo prepognite in preložite na krožnik.

Dober tek!