Zakladi Istre vabijo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Člani turistične zadruge so javnosti predstavili nepozabno istrsko dogodivščino, ki so jo organizirali v sklopu projekta Gastronomski zakladi Istre in morja – Maristra. V zadrugi so se združili majhni butični ponudniki, ki na podeželju slovenske Istre ponujajo nepozabna doživetja, nastanitve in druge turistične storitve.

 

V zadnjih letih podeželje slovenske Istre doživlja preporod, veliko je investicij in iniciativ, ki bodo pripomogle k še kakovostnejši ponudbi. Hkrati pa zasledujejo načela trajnostnega razvoja in ustvarjajo pogoje za kvalitetnejše življenje vseh nas.

 width=

V Marezigah so tako predstavili Apartmaje Red Fairytale – Rdeča pravljica, kjer ponujajo degustacije oljčnega olja in sira, ki poteka na način okušanja pikantnosti, grenkobe in sadnosti, olje pa z okušanjem in vonjanjem.

 

Katarina Valentičič je predstavila Kozji izziv. Gre za družinsko pustolovščino za radovedne in pogumne, odvija se v Truškah. Je igriv pohod, ki vam preko lokalnih mitov in legend približa istrsko tematiko. Otrokom in njihovim staršem predstavijo naravno in kulturno dediščino Istre. Najbolj vztrajne, ki rešijo izziv, ki jim ga zastavi koza Histra, pa na koncu čaka nagrada.

 

Za razvajanje poskrbijo tudi na posestvu Vina Montis in Eko Laura. Elizabeta Montis je izpostavila, da so osredotočeni na avtohtone sorte, refošk in malvazijo ter rumeni muškat. Znani so po čokoladnem vinu.

 

V Marezigah, v bližini vinske fontane, pa so ponudbo razširili tudi s slaščičarno Refoškoladnico, ki ponuja sladice, izdelane iz vrhunskih lokalnih vin. Prav tako so postavili prvo glamping hiško, ki se ponaša s prelepim pogledom na Tržaški zaliv. Postavili bodo še 22 takšnih hišk, ki jih bodo povezali z mostovi.

 

V Popetrah je članica turistične zadruge Kantina Romano, kjer vas postrežejo z različnimi jedmi, znani so po narezkih z odličnim domačim kruhom. Z veseljem pa vam pripravijo fuže s tartufi, njoke, golaž, po naročilu spečejo tudi odojka ali jagenjčka.Oglasno sporočilo.