Za popolne pečene paradižnike jih le pokapajte z nekaj oljčnega olja, dodajte česen in ščepec svežih zelišč.
K pečenim paradižnikom se odlično podajo bazilika, timijan, peteršilj, rožmarin in majaron. Najboljši rezultat boste dosegli, če uporabite zrele češnjeve paradižnike.
Pečeni paradižniki – sestavine:
500 g češnjevih paradižnikov
4–5 strokov česna
3 žlice oljčnega olja
zelišča po želji (bazilika, timijan, peteršilj, rožmarin, majaron …)
sol po okusu
Priprava:
V večji skledi zmešajte češnjeve paradižnike, olupljen česen in oljčno olje. Dodajte sol po okusu.
Mešanico razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Po vrhu dodajte še sveža zelišča po izbiri.
Paradižnike pecite v vnaprej ogreti pečici na 190 °C približno 20 do 25 minut, oziroma dokler niso lepo pečeni in rahlo zapečeni. Postrezite jih takoj kot prilogo.
Dober tek!