Brez moke in glutena: Zdrav kruh s samo tremi sestavinami

Poznate tisti občutek, ko končno začnete paziti na prehrano, nato pa vas preseneti močna želja po kruhu, ki je pogosta navada, tolažba in sestavni del naših obrokov? Hkrati pa je to tudi eden najpogostejših razlogov, zakaj mnogi obupajo nad procesom hujšanja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Hrvaška fitnes trenerka Ana Večerić pravi, da od žensk pogosto dobiva vprašanja o bolj zdravi in lažji različici kruha. Zato se je odločila deliti preprost in hiter recept, ki uporablja le tri sestavine.

Oblakast kruh, kot mu pravi, lahko jeste namesto klasičnega kruha, nima moke, je brez glutena in ogljikovih hidratov, ki povzročajo napihnjenost. Je mehak, voljen in okusen. Hitro se pripravi in ​​je idealen in lahek nadomestek za kruh, še posebej v teh toplih dneh.

Sestavine za oblakast kruh

3 jajca
60 gramov kremnega sira
ščepec soli

Navodila za pripravo

V eno skledo ločite beljake treh jajc, v drugo pa dodajte rumenjake. Beljake stepite z mešalnikom, dokler ne dobite zmesi, podobne “snegu”. V skledo z rumenjaki dodajte 60 gramov kremnega sira in vse skupaj nežno stepite z mešalnikom v enotno zmes. Beljake iz prve sklede prenesite v zmes z rumenjaki in vse skupaj premešajte. Pečico segrejte na 150 stopinj in zmes nežno z zajemalko razporedite po namaščenem peki papirju v okrogle oblike. Vse skupaj pecite 20 do 25 minut. Vzemite iz pečice in postrezite s kremnim sirom, kislo smetano in drobnjakom.

Več (preprostih) receptov tukaj.