Zopet je tu puščavski prah

Današnja nedelja je kljub poletnemu vremenu obarvana precej oranžno-sivo. To se je zgodilo, ker je k nam spet prineslo puščavski prah.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes bo sicer deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bodo od zahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, plohe in nevihte bodo zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 20 do 25, ob morju in na jugovzhodu do 27 stopinj Celzija.

Obeti

V torek bo oblačno s pogostimi padavinami, ohladilo se bo. V sredo bo pretežno oblačno z občasnimi plohami ali nevihtami.

Vremenska slika

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje severno od Alp. Od jugozahoda priteka k nam topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Biovreme

Danes se bo čez dan vremenska obremenitev postopno krepila. V ponedeljek bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen.