Dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja v Izoli

Deli novico s tvojimi prijatelji

V naslednjem tednu, med 15. in 19. aprilom, se bo na območju občine Izola izvajala, dezinsekcija javnega kanalizacijskega omrežja. Po naročilu Komunale Izola d.o.o., bo dezinsekcijo izvajal Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), enota Koper.

Dezinsekcija, s katero se bo učinkovito odpravlja težave s škodljivimi insekti (ščurki, ipd.), ki se zadržujejo v kanalizacijskih vodih, se bo izvajala z obrizgavanjem jaškov ter toplim zamegljevanjem jaškov in cevi javne kanalizacije.

Da bi dosegli čim večji učinek dezinsekcije, priporočamo občanom, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo internih kanalizacijskih omrežij in priključkov iz stanovanjskih hiš ter poslovnih prostorov v zasebni lasti, kot tudi večstanovanjskih objektov. Storitev lahko naročijo neposredno pri Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, na telefon 041/623 299  ali pri katerem od ostalih pooblaščenih izvajalcev dezinsekcije.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo dezinsekcije, bo termin izvedbe spremenjen. Za morebitne dodatne informacije se obrnite na telefonski številki 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.