EVROVIZIJA: Zala Kralj in Gašper Šantl sta s pesmijo Sebi, Sloveniji pripela finale

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zala Kralj in Gašper Šantl sta se s skladbo Sebi uvrstila v sobotni finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. Poleg njiju, bomo v finalu spremljali še predstavnike Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta v Tel Avivu izvedla popolnoma enak nastop kot na Emi, saj stavita na preprostost in jima največ pomeni, če se s svojim nastopom dotakneta ljudi. V nasprotju s številnimi drugimi predstavniki se Zala in Gašper nista odločila za petje v angleščini, ampak za izvirno slovensko različico skladbe Sebi. Da sta si pripela vstopnico v finale, sta izvedela kot zadnja, deseta izvajalca.

Grčiji je finale pripela v Atenah živeča grško-kanadska pevka Katerine Duska s skladbo Better Love, Belorusiji 16-letna pevka ZENA s plesno skladbo Like It, Srbiji pa pevka Nevena Božović, s skladbo Kruna, ki jo je posvetila bodočemu možu.Tamta je v finale popeljala Ciper, estonski predstavnik Victor Crone pa je prepričal s spevno skladbo Storm, s katero sporoča, da bodo tudi hudi časi prej kot slej minili, indie-pop zasedba s Češke Lake Malawi pa je prepričala s skladbo Friend Of A Friend.

V soboto bodo v Tel Avivu znova nastopili še predstavnica Avstralije Kate Miller-Heidke, in sicer s pesmijo Zero Gravity, ki govori o poporodni depresiji, kontroverzni islandski predstavniki – performativno-umetniški kolektiv Hatari, ki so pristaši t.i. BDSM kulture in deklarirani antikapitalisti, predstavili pa so se s težkokategorno skladbo Hatrid mun sigra. V finalu bomo spremljali tudi pevca turškega porekla Serhat s skladbo Say Na Na Na, ki zastopa San Marino.

Strokovne žirije so svoje odločitve sporočile že v ponedeljek na drugi vaji, za svoje favorite pa so danes glasovali tudi gledalci.

Foto: Eurovision TV