V Splošni bolnišnici Izola z novim heliportom

Deli novico s tvojimi prijatelji

Svet Splošne bolnišnice Izola se bo danes popoldne sestal na redni seji. Člani sveta bodo obravnavali poročilo o izvedbi notranje revizije za lansko leto o realizaciji sanacijskih ukrepov iz sanacijskega programa ter projekcijo poslovanja zavoda do leta 2021 z upoštevanjem finančnih učinkov sanacijskih ukrepov.

Izolska bolnišnica je ena redkih zdravstveni ustanov, ki v naši državi že več let posluje pozitivno. Samo v letu 2018 so ustvarili za skoraj 53 milijonov evrov prihodkov oz. skoraj milijon evrov več od prvotno načrtovanega, presežek prihodkov nad odhodki pa je znašal 120.000 evrov. Omenjeni presežek pa bodo v bolnišnici namenili za pokritje pretekle izgube. Ta se je v zadnjih nekaj letih znižala s 16,5 na 1,7 milijona evrov. Iizolski bolnici tako ričakujejo, da bodo v prihodnjih treh letih izgubo dokončno pokrili, kot je to predvideno tudi v sanacijskem načrtu.

Ob finančni sanaciji pa bolnišnica prihaja tudi do novih pridobitev. Prejšnji mesec so tako uradno odprli štiri nove pridobitve, in sicer sodoben endoskopski center, kardiološki rehabilitacijski center, gama kamero in novo bolnišnično lekarno, v tem tednu pa bo sledilo še uradno odprtje sodobnega heliporta.