Prometna nesreča iz malomarnosti in nasilje v družini, s čim vse so se še spopadali policisti ta vikend?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti so tudi tokrat imeli polne roke dela, vse od prometnih nesreč, do vlomov, kraj in nasilja v družini.

Petek, 16. 8.

Policisti so bili obveščeni, da je 16. 8. 2019 v bolnici umrl udeleženec v prometni nesreči, ki se je zgodila 14. 8. 2019 na območju Ilirske Bistrice. Voznik mopeda je s stranske prometne smeri zapeljal na glavno prometno smer, pri tem pa je vanj bočno trčil voznik moznik motornega kolesa. Umrl je voznik mopeda.

Na Razdrtem je nekdo vlomil v osebni avto VW Polo in državljanu Nemčije ukradel denarnico z gotovino. Tujec ima za 2000 evrov škode na vozilu. V Sp. Škofijah pa je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom, ki so bili na dopustu, pobral zlatnino in bančne kartice.

Ob 17.30 je v Portorožu 30-letni voznik, državljan italije, z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce trčil v peško, 57-letni državljanko Avstrije. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,43 mg/l, odrejen je bil strokovni na alkohol. Peška se je v nesreči huje poškodovala, pobzročitelju sledi kazensak ovadba.

Ob 19.43 je bila na Valetni (Portorož) hujša prometna nesreča. Cesta popolnoma zaprta, vse do 23.15. Nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, 18-letni državljan Nemčije, ki je peljal od Valete proti Portorožu. Pri križišču za zaselek Zatišje je zavijal levo in pri tem izsilil prednost nasproti vozečemu 34-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Škofje Loke. Motorist je padel in se huje poškdooval, prav tako tudi njegova 25 letna sopotnica. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Zvečer so koprski policisti intervenirali v eni od okoliških vasi zaradi nasilja v družini. nasilnežu je bila odvzeta prostost, odrejena prepoved približevanja, sledi mu tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilja v družini.

V Sečovljah so policisti zasegli osebni avto 61-letniku, zaradi prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Soboto, 17. 8.

Ob 4. uri zjutraj je pri belvederju nekdo vlomil v avtodom, mendtem ko so državljani Španije v njem spali. Ukradel je nahrbtnik z dokumenti in denarjem ter Ipod Apple. Škode je za 670 evrov.

Zjutraj, ob 7.12, je v Postojni 22-letna voznica motronega kolesa iz Ljubljane zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je peljal 72-letni voznik. Ob trku je motoristko vrglo v notranjost vozila. Izdan ji bo plačilni nalog.

Ponoči je nekdo v Strunjanu državljanu Češke iz kamperja ukradel nahrbtnik z dokumetni, fotoaparat, ustno harfo in 100 evrovgotovine, medtem ko je
lastnik spal v vozilu. Tujec je oškodovan za 400 evrov.

Ob 14.53 je bila prometna nesreča na regionalni cesti Sežana – Dane. 76-letni državljan ASvstrije je z osebnim avtomobilom odvzel prednost22-letnemu motoristu z okolice Postojne. Ta je padel in se huje poškdooval. Povzročitelju sledi kazesnka ovadba.

Izolski policisti so zasegli osebni avto 50-letnemu domačinu, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi zaseg vozila in obdolžilni predlog za voznika.

Nedelja, 18. 8.

Zgodaj zjutraj so policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu partneju je izrečena prepoved približevanja. V Divači je nekdo vlomil v olkal in ukradel menjalni drobiž.

Na Sv. katarini pri Ankaranu je nekdo ponoči ukradel železna vrata, vredna 3000 evrov. Ob 19. uri je v Divači 51-letna voznica iz Nove Gorice peljala osebni avto iz smeri Senožeč in v krožišču izsilila prednost kolesarju. 50-letniku iz Trsta v njegov desni bok. Po trčenju je kolesar padel, pri tem pa si poškodoval desno nogo. Povzročiteljici sledi ukrep glede na težo poškodobe.

Ponedeljek, 19. 8.

Nekdo je vlomil v enega do lokalov v Izoli. Iztrgal je sef z gotovino in odnesel varnostne kamere lokala ter natakarske denarnice.

V Sežani je nekdo v zadnjem tednu iz delavnice odnesel orodje, v vrednosti 1500 evrov.