Otroka ugriznil pes, lastnici sledi postopek z odločbo po Zakonu o zaščiti živali

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Zg. Škofijah je nekdo vlomil v hišo, pregledal vse prostore in odnesel dva kosa nakita. Popoldan pa so bili policisti obveščeni, da je v Dutovljah pes ugriznil otroka.

Policisti so opravili razgovore in ugotovili, da je 13-letno deklico pred nekaj dnevi v nogo rahlo ugriznil pes, ki ga je dobila seseda, državljanka Italije, v varstvo. Zoper državljanko Italije bodo policisti uvedli hitri postopek z odločbo po ZZZiv.

V Postojni so zasegli osebni avto 21-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.40 je na avtocesti pri Razrdrtem padel motorist, 59-letni državljan Italije. Peljal je od Razdrtega proti Divači, pri razcepu Nanos pa se ni pravočasno odločil, kam bo zavil, zato je trčil v odbojno ograjo in padel. Na motornem kolesu je bila tudi sopotnica, 58-letna državljanka Italije, ki se je ob trku v odbojno ograjo poškodovala. Povzročitelju sledi globa, ker ni vozil po sredini voznega pasu.

Ponoči so vlomili v bencinski servis pri Postojni. Odnešena je večja količina (300 štek) cigaret. Policisti zadevo preiskujejo.

V Prešnici je ponoči nekdo iz kontejnerja ukradel več kosov gradbenega orodja, v skupni vrednosti 6000 evrov.