Prometne nesreče iz malomarnosti in drzne tatvine

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ob 11.47 je bila prometna nesreča na cesti proti Ankaranu. Povzročila jo je 61-letna voznica osebnega avtomobila iz Celja, ki je pri križišču za Sv. Katarino zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v nasproti vozeči kombi, katerega je peljal 55-letni voznik z okolice Kopra.

Po trčenju je osebni avto povzročiteljice zaneslo še v 18-letnega voznika mopeda iz Ankarana, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Povzročiteljici sledi plačilni nalog, naknadno pa bodo policisti izdali plačilni nalog tudi vozniku mopeda, in sicer zaradi poteka veljavnosti prometnega dovoljenja.

Domačin s Krasa nam je sporočil, da mu je nekdo ukradel drva. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo dejansko požagal več hrastovih dreves in jih v zadnjem tednu nažagal na manjše kose, poleg tega je požagal tudi štirinajst akacijevih dreves in jih odpeljal. Škode je za približno 800 evrov. Sprejeta kazenska ovadba na zapisnik, sledi zbiranje obvestil.

V Škocjanu je nekdo vlomil v hišo in celo premetal, nato pa, po besedah lastnika, odnesel nekaj kosov zlatnine.

Popoldan so na stari cesti Kozina-Divača, pri odcepu za Rodik, ustavili mladoletnika iz Kozine na 250 ccm cross motorju. 14-letni mladenič nima vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.20 je nekdo v Kopru, na kolesarski stezi ob Škocjanskem zatoku, ukradel črn skuter Piaggio Zip, reg. KP5K-H7, vreden 700 evrov.

Ob 21.50 so imeli policisti na mejnem prehodu Jelšane v postopku 38-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Hrvaške. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola je bil opravljen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,00. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bil opravljen še hitri test za drogo, ki je pokazal prisotnost psihoaktivnih zdravil. Odrejen ji je bil strokovni pregled, katerega je odklonila. Pri pregledu je bilo v nadaljevanju v vozilu najdenih več tablet, ki sodijo v skupino zdravil, ki vsebujejo prepovedano drogo, vendar voznica ni imela pri sebi zdravniškega potrdila. Obravnavana bo zaradi kršitve ZPrCP (107/12 zveza 107/10). Postopek glede posedovanja tablet (po ZPPPD), bo izveden glede na to, če bo dejansko dostavila zdravniško potrdilo.