Nagrade “Balinar leta” v roke Volčini, Povhu in Guštinovi

Deli novico s tvojimi prijatelji

Balinarska zveza Slovenije je na nedeljski prireditvi “Dan slovenskega balinanja” nagradila najuspešnejše posameznice in posameznike v iztekajočem se letu.

Praznik slovenskega balinanja je postregel s svečanostjo podelitve nagrad “Balinar leta”. V kategoriji do 14 let je šlo priznanje v roke članici Repentabora Ivi Guštin, ki je na državnih prvenstvih za deklice in dečke odlično nastopala tako v posamični kot ekipni konkurenci. Mlada balinarka je takole opisala balinarsko leto 2019: “Vesela sem tega priznanja, saj sem se skozi celotno leto trudila za čim boljše rezultate in sedaj sem nagrajena za ta trud. Vsaka osvojena medalja je bila nekaj posebnega, največ pa mi pomeni naslov državne prvakinje v igri posamezno.”

Med mladinci se je priznanja veselil član sežanske Skale Gašper Povh, ki je jeseni slovensko športno javnost razveselil z naslovom mladinskega svetovnega prvaka v hitrostnem zbijanju. “Nagrada mi veliko pomeni, saj sem imel uspešno sezono tako v klubskem kot v reprezentančnem dresu. Vrhunec je bil zagotovo naslov svetovnega prvaka. Pred mano so nastopi v konkurenci mlajših članov in članov, kjer bo konkurenca še močnejša,” je bil tretje zaporedne lovorike vesel Povh.

Med članicami je še tretjič zapored slavila Nina Volčina, ki je bila skozi celotno sezono odlična tako v dresu ljubljanskega Krima kot državne reprezentance. “Zelo sem vesela tretje zaporedne lovorike. Na začetku leta ni kazalo najbolje, tako da te nagrade nisem pričakovala. Po nastopu na svetovnem pokalu sem bila uspešna tudi na državnih prvenstvih, kjer se ob petem zaporednem naslovu v hitrostnem zbijanju slavila tudi v natančnem zbijanju,” je po podelitvi povedala Volčina. Dobitnik nagrade balinar leta v moški konkurenci bo znan po koncu decembrskega dela balinarske superlige.

Nagrajeni dobitniki medalj iz največjih tekmovanj

Podeljena so bila tudi priznanja osvajalcem medalj na svetovnih prvenstvih in svetovnem pokalu, ki so jih prejele:

– članice ženske izbrane vrste Tadeja Petrič, Sara Jenčič in Nina Volčina s selektorjem Miho Sodcem,

– mladinska reprezentanta Gašper Povh in Jaka Štremfel,

– mladi reprezentanti do 23 let Žan Sodec, Erik Čeh in Matija Povh,

– članski reprezentanti Aleš Borčnik, Anže Petrič, Davor Janžič, Dejan Tonejc in Jure Kozjek ter selektor vseh moških reprezentanc Anton Kosar.