Nova celostna podoba Okolja Piran, d.o.o.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Okolje Piran bo vstopilo v leto 2020 z novo celostno podobo. Sodobna preobleka ustreza bistvu naše osebnosti in nosi močno izpovedno vrednost. Nova vizija in novi načrti so njen temelj, spoprijemanje s sedanjostjo in strateško načrtovanje prihodnosti pa njeno bistvo. Skoznjo pripovedujemo kdo smo in kaj želimo postati,” so nam zaupali na Okolju Piran.

S transformacijo logotipa in celostne grafične podobe želijo uporabnikom približati nabor dejavnosti podjetja ter premakniti obstoječi okvir razmišljanja, da je JP Okolje Piran zgolj gospodarski subjekt, ki opravlja komunalne storitve, temveč pomemben javni servis, od katerega sta odvisna počutje in kvaliteta bivanja tako občanov kot obiskovalcev naše turistične destinacije. “Z obstoječim logotipom se zaposleni ne poistovetijo, medtem ko ga zunanja javnost dojema kot zastarelega, statičnega in brezizraznega. Namesto razvojne naravnanosti pri uporabnikih ohranja spomin na preteklo slabo poslovanje, kar smo si želeli spremeniti,”so bili jasni

Navdih za novo celostno grafično podobo so črpali iz oblike fieškega jezera, ki ima obliko srca. “Ta zelena oaza občine Piran že desetletja nima pravega gospodarja in tako kot JP Okolje Piran potrebuje osvežitev. Nov logotip je sestavljen iz simbola, ki ga tvorita dve srci, modro in zeleno. Odseva zdrav in okolju prijazen življenjski stil in je prispodoba složnosti in enotnosti med človekom in naravo, kar je tesno povezano s ključno dejavnostjo podjetja,” so povedali na Okolju. Simboliziral naj bi tudi soodvisnost, povezanost in harmoničnost dvojezične skupnosti. Kratek in jedrnat moto “Zvesti naravi” dopolnjuje vizualno podobo..

“Okolje Piran je aktivna družba, željna napredka, predvsem pa sodelovanja z občani in širšo skupnostjo. Verjamemo v povezanost, odgovorno sooblikujemo prostor in iščemo skupne rešitve za ohranjanje kakovosti življenja sedanjih in prihodnjih generacij. Vsi ti gradniki so premišljeno ujeti v novi podobi, ki stavi na modrost, dinamičnost in obenem sledi utripu časa, v katerem živimo,” so še poudarili.

Sprememba celostne podobe je eden izmed številnih ukrepov Okolja Piran, s katerimi bodo javnost v 2020 opozarjali na skupno dolžnost ohranjanja zdravega življenjskega prostora in spodbujali k premišljeni okoljski aktivnosti, ki je pomembna za čisto in uspešno prihodnost vseh nas. “Okolje smo namreč vsi občani in občanke, ne le zaposleni na Okolju Piran,” so izpostavili.