5.000 evrov za Hladilnik toplega srca

Deli novico s tvojimi prijatelji

Radio Capris je v predzadnjem tednu decembra že tradicionalno združil moči z restavracijo Rizibizi in je z razprodano dobrodelno večerjo včeraj v Hladilnik toplega srca dodal donacijo v skupni vrednosti 5.000 evrov.

Kulinarično razvajanje je tudi letos skupaj z ekipo pripravil šef kuhinje Tomaž Bevčič, ki je bil tega dobrodelno obarvanega predprazničnega druženja izredno vesel, saj se v Rizibiziju zavedajo, kako pomembno je pomagati ljudem v stiski. Uspeh dobrodelnega večera so s predajo čeka v vrednosti 3.000 evrov, zaokrožili v Grand Casinoju Portorož. “Naše podjetje je bilo vedno družbeno odgovorno in po uspešnem letu se je uprava odločila, da sodelujemo v tej plemeniti akciji,” je po predaji donacije povedal direktor Roman Bažec.

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je sicer namenjena otrokom, mladostnikom in njihovim družinam iz socialno šibkega okolja. “Res smo presenečeni nad letošnjim odzivom, ki je presegel vsa pričakovanja. V prvi vrsti smo hvaležni našim poslušalcem, ki so k akciji množično pristopili že takoj v prvem tednu decembra. Donirala so že mnoga podjetja, letos pa sodelujejo tudi priljubljeni gostinski lokali, ki vsak za en dan, jutranji izkupiček od prodane kave namenjajo v sklad naše dobrodelne akcije,” je zadovoljen Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Hladilnik toplega srca se sicer nahaja v prazničnem terenskem studiu Radia Capris, ki se nahaja tik ob drsališču v Kopru. Vanj lahko poslušalci še do 31. decembra donirajo karkoli, kar bo otrokom in mladostnikom polepšalo naslednje praznične dni. Gre predvsem za prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja, priboljške za praznične dni, izdelke za osebno nego in higieno, otroci pa se bodo najbolj razveselili novih manjših igrač. Vse zbrane izdelke člani Društva prijateljev mladine Koper že od začetka meseca zavijajo v lepe darilne pakete in jih sproti dostavljajo pomoči potrebnim. Ves čas pa je aktivna tudi možnost doniranja po sms sporočilih. Vsakdo lahko po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključni besedi: OBALA (donacija 1 evro) ali OBALA5 (donacija 5 evrov). Zbrana finančna sredstva bodo prav tako namenjena socialno ogroženim družinam iz vseh štirih obalnih občin.