Balinarji so znova nanizali uspehe

Deli novico s tvojimi prijatelji

Slovenska mladinska balinarska reprezentanca je zmagovalka mednarodnega Božičnega turnirja, ki ga je konec tedna gostila hrvaška Reka. Varovanci selektorja Antona Kosarja so slavili v vseh štirih dvobojih.

Za odličen zaključek še enega uspešnega koledarskega leta za slovensko balinanje so poskrbeli mladinci Gašper Povh, Jaka Štremfel, Jan Guštin in Luka Blaževič, ki so pod vodstvom selektorja Antona Kosarja v družbi mladih balinarskih velemojstrov iz Srbije, Francije, Črne gore in Hrvaške slavili na močnem mednarodnem turnirju na Reki.

Slovenci so v sobotnem skupinskem delu ugnali Srbijo (10:0), Hrvaško 3 (8:2) in Hrvaško 2 (4:2) ter si zagotovili mesto v nedeljskem velikem finalu, v katerem jih je čakala najmočnejša hrvaška zasedba.

Finalni obračun je odlično odprla dvojica Jaka Štremfel – Jan Guštin z zanesljivo zmago. Po porazu Gašperja Povha v igri posameznikov so Kosarjevi varovanci potrdili, da so najboljša ekipa turnirja. Povh je z odličnimi 23 točkami slavil v natančnem zbijanju, nato je Jaka Štremfel v igri v krog zabeležil kar 27 točk in že pred zadnjo disciplino štafetnega zbijanja je bilo jasno, da bo zmagovalni pokal romal v Slovenijo.

“Zelo sem vesel, da smo zmagovalno zaključili letošnje leto. S tem ciljem smo se podali na Reko. V letu 2019 smo osvojili kar nekaj lovorik, tako na mednarodnih turnirjih kot na svetovnem prvenstvu. Za nami je izredno dobra sezona in lahko se le zahvalim vsem fantom za njihov trud in odlične igre,” je bil upravičeno zadovoljen selektor Anton Kosar.

“Pokazali smo, da smo zelo dobra ekipa. Z dobro igro smo prišli do novega odličnega rezultata. Tudi mlajši fantje so pokazali dobre igre in jih čaka lepa prihodnost,” je dodal eden izmed nosilcev igre slovenske izbrane vrste Jaka Štremfel.