Miami: Naši jadralki srebrni

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijsko sezono začeli s srebrno medaljo. Odličje sta si prijadrali na drugi etapi svetovnega pokala v Miamiju, kjer sta v finalnem obračunu zaostali le za zmagovalkama.

Najboljša slovenska ženska ekipa je na prizorišče prispela dva tedna pred tekmo in po temeljitih treningih uvodoma zasedla četrto mesto. V nadaljevanju sta zaradi diskvalifikacije nazadovali na sedmo mesto, flotne tekme pa sklenili s točko zaostanka za tretjeuvrščenima Poljakinjama Agnieszko Skrzypulec in Jolanto Ogar. Ti sta bili trn v peti Slovenk tudi večino regate najboljše deseterice, dokler ju Primorki v zadnji stranici vendarle nista prehiteli.

 width=

“Regata za medalje je bila res zelo borbena. Vse posadke smo si bile točkovno zelo izenačene in veliko je bilo možnih razpletov. Medve sva startali odlično, vseskozi dobro jadrali in v cilj prišli drugi, kar naju je popeljalo na končno drugo mesto. S srebrno medaljo sva zelo zadovoljni, saj sva olimpijsko leto začeli sijajno. Sedaj morava le še tako nadaljevati do olimpijskih iger,” je bila uspeha zadovoljna flokistka Veronika Macarol.

 width=

Zmagali sta Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (20 točk), Tina Mrak in Veronika Macarol sta se zasidrali na drugem mestu z bero 33 pik, najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa sta z minimalnim zaostankom zasedli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar (34 točk).