Brezplačno svetovanje v ambulanti za zdravljenje digitalnih odvisnosti

Deli novico s tvojimi prijatelji

V času podaljšanih počitnic ter šolanja na daljavo, od doma, so otroci in mladostniki več časa doma sami in imajo več prostega časa. Veliko družin se sooča z vprašanjem koliko uporabe spleta je primerno za njihovega otroka, so spletne vsebine, ki jih moj otrok dostopa primerne, bo to imelo kakšne posledice, kakšna so priporočila za varno šolanjem na daljavo, kako je z druženjem preko spleta in podobno.

 

 

V ambulanti za zdravljenje digitalnih zasvojenosti Logout v Izoli ugotavljajo, da veliko ljudi, predvsem pa mladih prekomerno uporablja naprave, kar lahko vpliva na zmanjšano pozornost in koncentracijo pri učenju, povečan stres, površinske in manj zadovoljive odnose v živo, nespečnost, razdražljivost, itd. Čas in pozornost sta v današnjem svetu zelo pomembna, ravno družbena omrežja, pametni telefoni, video igre, splet pa so tisti, ki nam jemljejo tako čas kot pozornost, ki jih potrebujemo za druga področja, kot je učenje, delo, zabava in druženje v živo.

 

Predvsem v trenutnih razmerah, ko že zaradi obveznosti šolanja in dela preživimo več časa pred zasloni in vzporedno zaradi upada druženja v živo in ostalih prostočasnih dejavnostih veliko posameznikov preživi preveč časa na napravah tudi v prostem času, kar lahko vpliva na nižje splošno počutje in zadovoljstvo.

 

“Na Logout-u nudimo več različnih brezplačnih programov za posameznike, ki so preobremenjeni s spletom ali z njim že zasvojeni in imajo težave vzpostaviti strukturo, veliko odlašajo oziroma se zatekajo na splet zaradi zadovoljevanja notranjih/psiholoških potreb.Pomoč nudimo tudi posameznikom, ki potrebujejo podporo in svetovanje glede neprijetnih izkušenj ali rizičnih vedenj na spletu”, so pojasnili v ambulanti za zdravljenje digitalnih zasvojenosti.

 

LOGOUT – Center pomoči pri prekomerni rabi interneta, deluje že 9 let, psihološka ambulanta v Izoli je odprta od 2016, za vse starostne skupine. Namen programa je ozaveščanje o zdravi, varni, uravnoteženi in ustvarjalni uporabi tehnologij na eni strani ter na drugi strani strokovna pomoč in svetovanje tistim posameznikom, ki imajo zaradi intenzivnosti ter nekontrolirane uporabe tehnologij in spleta težave s preobremenjenostjo ali celo z zasvojenostjo oziroma so na spletu imeli neprijeten izkušnje.

 

Pod spletne zasvojenosti štejemo zasvojenost z video igrami, z družabnimi omrežji, s spletnimi igrami na srečo, nakupovanjem, pornografijo, aplikacijami za zmenke, trgovanje s kriptovalutami, ipd.

 

Pod rizična vedenja štejemo različne oblike spletnega nasilja, nadlegovanja, izsiljevanja z intimnimi posnetki, spletne prevare, sovražni govor.

 

“Če bi želeli na omenjenih področjih narediti spremembe, kot so vzpostavitev uravnotežene uporabe spleta, boljša samokontrola, krepitev zdravega življenjskega sloga ali krepitev samopodobe, smo tu za vas. Na nas se lahko obrne kdorkoli, ki ima sam težave, njihov družinski član, ali pa želijo samo preventivno preveriti družinsko uporabno digitalnih naprav”, so še pojasnili.

 

Vsa individualna svetovanja so brezplačna. V trenutnih razmerah nudijo tudi svetovanja na daljavo.

 

Kontakt:

Email: info@logout.si ali janez.arh@logout.si

Tel: 080 73 76 ali 064 236 516

 

www.logout.si

www.facebook.com/logout.si