Nalaganje

Vnesite za iskanje

Krajani za napredno KS Škofijo podpirajo idejno zasnovo novogradnje šole

ŠPET – Krajani za napredno KS Škofije so se udeležili predstavitve projekta novogradnje Osnovne šole Oskarja Kovačiča na Škofijah.

 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost podpirajo idejno zasnovo novogradnje, ki je nastala na podlagi konsenza med zaposlenimi na šoli, krajevno skupnostjo in njimi.

»Elaborat sledi dosedanji atrijski ureditvi, ki učencem ponuja bistveno boljše pogoje bivanja od standardnih “blokovskih gradenj”. Projekt, ki sedaj omogoča obiskovanje okoli 500 učencem, je možno razširiti na dodatne prostorske kapacitete. Šola je s klančinami in dvigalom dostopna tudi gibalno oviranim osebam, možnost uporabe knjižnice v javne namene pa naravnost navdušuje in bo za našo skupnost nedvomno velika dodana vrednost. Lokacijska umeščenost šole se zliva s prostorom in upošteva zahteve šolnikov, da je čim bližje vrtcu«, so še zapisali.

 

Pozdravljajo tudi večje število delovnih mest v okolici ŠD Burja. »Prometna ureditev, ki je omejena trenutno na območje ene ceste, torej enega dostopa do šole, je izboljšana in nudi varnejši dostop«, so prepričani krajani za napredno KS Škofije.

»Pozdravljamo tudi skupno iskanje rešitev Mestne občine Koper in Krajevne skupnosti Škofije pri iskanju dodatnih rešitev za umirjanje prometa mimo šole, na cesti po kateri poteka mednarodna kolesarska pot«, so pojasnili. Predlagajo nove cestne navezave, saj te po njihovem že predolgo stojijo v občinskih predalih, »na območje nad šolo (slemenska povezava do Zgornjih Škofij), ohranitev “tampon cone” nad obstoječim igriščem za varne dostope, tako z avtom, šolskim avtobusom, peš ali s kolesi, ter dokončno ureditev parkirišča pri pokopališču z obračališčem za večje, izletniške avtobuse«.

 

»Pozivamo tudi h čim prejšnjemu iskanju rešitev za nadomestne lokacije, na katerih bo potekal pouk naših šolarjev v času gradnje. Menimo, da so bile naše zahteve v večini izpolnjene, prav tako pa dolgoletne želje naše skupnosti po novi osnovni šoli s katero se končno rešuje prostorska stiska učencev in delovni pogoji učiteljev«, so še zapisali.

Foto: Studio.a+v

Oznake:

Spletna stran za svojo funkcionalnost uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Več o piškotkih lahko izveste tukaj

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close