Бо Порторож остал Порторож?*

Ne, v naslovu nam jo ni zagodel tiskarski ali digitalni škrat. V cirilici smo zapisali: Bo Portorož ostal Portorož? Točno tako, kot se je glasil komentar lokalnega gostinca na novico o prihajajoči koncertni ponudbi na portoroški plaži.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Marija Šerifović, Aco Pejović, Saša Kovačević in številna druga zveneča imena balkanske glasbe, med njimi tudi Riblja Čorba, Bajaga i instruktori ter Ceca in številni drugi naj bi letos poleti začinili dogajanje v Portorožu. Vsaj tako napoveduje Facebook stran lokala Bungalow Bar & Kitchen.

“Najbolj spektakularna sezona doslej” 

Povzemamo napis na njihovi Facebook strani, kjer so zapisali:

Popolni poletni urnik Bungalow 2024! 
Pripravite se, Portorož! Ponosno predstavljamo najbolj spektakularno poletno sezono doslej v Bungalowu! 
Letos se trudimo bolj kot kadarkoli prej, z neverjetno ponudbo dogodkov, na katerih bodo nastopale največje zvezde in nepozabne izkušnje skozi celo poletje!
Ob tem so navedli napovednik prvih dogodkov, in sicer naj bi 5. julija nastopil Valentino Kanzyani, 6.7. Amadeus & Tropico, 13.7. Maja Berović, 20.7. pa Saša Kovačević, kmalu zatem pa še Marija Šerifović ter avgusta Lexington Band, Riblja Čorba, Aco Pejović, Bajaga i Instruktori, Željko Samardžić in 31. avgusta Ceca. 

Ali taka ponudba sodi v Portorož?

Novica o napovedanih glasbenih dogodkih je danes zlasti med domačini dvignila precej prahu. Številni so mnenja, da tovrstna glasba ne sodi v Portorož. Eden od lokalnih gostincev nam je predlagal, da naj kar v cirilici zapišemo, ali bo Portorož še ostal Portorož.

Najemnik bližnjega gostinskega lokala Rock`n `Roll  Circus Samo Markežič pravi, da če se bodo novi najemniki Bungalowa držali predpisanih jakosti glasbe, ne bo težav, “če pa bodo s preglasno glasbo motili goste v drugih lokalih, bo to najbrž problem, ki ga bo čutil ves Portorož”.

Kakšno je stališče občine?

Po pojasnila smo se obrnili tudi na Občino Piran in na javno podjetje Okolje Piran, ki je lokal oddalo v najem. Med drugim nas je zanimalo tudi, ali je novi najemnik, ki ponosno napoveduje poletne koncerte, že pridobil potrebna dovoljenja. Prav tako nas zanima, ali namerava koncertno dogajanje izpeljati v lokalu ali tudi na bližnji plaži. Odgovore pristojnih bomo objavili, takoj ko jih prejmemo.