Harlejaši v Portorožu

Kdo bo nastopil, kje se bo dogajalo in kako bo urejen promet.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Med 9. in 12. junijem 2022 se v Portorož vrača 29. evropsko srečanje H.O.G. Rally, ki predstavlja vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju. Dogodek bo odprt za vse motocikliste, organizatorji pa pričakujejo do 30.000 prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson.

 

29.evropsko srečanje H.O.G. Rally bo ponudilo obilico dogajanja brez vstopnin. Središče dogajanja bo na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli Harley-Davidson. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi tudi na dveh manjši odrih na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa, kjer bo postavljen tudi Harley Bar. Nastopile bodo skupine HeaveniX, Viperstone, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love, King Foo, Hellcats, San Di Ego Band, Original Kranjc bend, Pussy Wagon, The Screaming wheels, Sugar free, Joe Cocker Tribute, Dire Straits Project, Eskobars, Hornets, The Rocktors, The Dreams, Ivo Tull Trio, B Kompleks in Cowboys From Hell. Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži bodo v maloprodajni vasi (shopping village) na prodaj oblačila in ostali izdelki Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando.

 

Prireditev bo dosegla vrhunec v soboto, 11. junija, ko se bodo udeleženci z 2.500 motocikli Harley-Davidson podali na revijalno parado po slovenski Istri. Motoristi se bodo ob 10.30 odpeljali iz Lucije proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož.

 

Gre za organizacijsko in logistično zelo zahteven projekt, ki ga na destinaciji koordinira Turistično združenje Portorož v sodelovanju z Občino Piran in številnimi drugimi partnerji, kot so Javno podjetje Okolje Piran, Policijska postaja Piran, Policijska uprava Koper, Upravna enota Piran in redarji medobčinske uprave Istre.

 

ZAPORE CEST V ČASU DOGODKA

 

Zapora na cesti Obala v Portorožu

Zapora bo na cesti Obala od križišča z ulico Med vrtovi (hotel Marko) do križišča s Koprsko cesto, od četrtka, 9. 6. 2022, od 6. ure zjutraj do nedelje, 12. 6. 2022, do polnoči.

Promet bo potekal enosmerno po desni strani cestišča v smernem pasu proti Piranu (na strani hotelov). Del te strani ceste, kjer so parkirni prostori, bo namreč namenjen intervencijski poti. Smerni pas proti Luciji bo zaprt, ker bodo tam urejena parkirišča za motorje.

 

Zapora Ceste solinarjev v Luciji

Popolna zapora ceste Solinarjev od križišča z Lucijo, po celotnem ovinku ob parku Sonce, do križišča pri avtokampu oz. pri avtobusni postaji bo v soboto, 11. 6. 2022, od 7.30 do 10.30. Dostopi do avtokampa, na parkirišče ob Marini in do Marine Portorož bodo omogočeni.

Screenshot 2022 05 30 at 22.42.17

 

Vse informacije o dogodku najdete na https://www.portoroz.si/si/dozivi/dogodki/hog-harley-davidson-

Oglasno sporočilo.