7 živil, ki jih morate oprati pred jedjo

Če ne operete sadje in zelenjavo iz supermarketa, se lahko zastrupite, kar lahko privede do slabosti in driske. Poglejte, katera živila je pomembno oprati pred uporabo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pranje sadja in zelenjave je zelo pomembno, saj s tem uničimo določene bakterije, ki so lahko zelo nevarne za naše telo.

To je 7 živil, ki jih moramo oprati preden jih zaužijemo:

Jagode

Jagode je treba dobro sprati, da odstranimo umazanijo, saj je to sadje, ki najverjetneje vsebuje ostanke pesticidov.

Krompir

Nepranje krompirja lahko povzroči prenos bolezni s hrano. Kot korenovka lahko krompir absorbira pesticide in mikroorganizme v tleh.

oprati pred jedjo, hrana, krompir

Listnata zelenjava

Listnato zelenjavo, kot je kelj, lahko okužijo škodljive bakterije, vključno z E. coli in salmonele, zato jih je pomembno temeljito oprati pod tekočo vodo.

Zelena solata

Poskrbite, da boste očistili površino listov solate, saj lahko včasih vsebuje dovolj bakterij, da ljudje zbolijo. Izogibajte se nakupu pokvarjene ali zdelane solate.

Borovnice

Raziskave so pokazale, da borovnice pogosto vsebujejo visoko kombinacijo pesticidov, saj jih kmetje uporabljajo za zatiranje škodljivcev, ki napadajo sadje.

Jabolka

Ugotovljeno je bilo, da jabolka vsebujejo pesticide, vključno z nekaterimi v visokih koncentracijah.

Ali voda opere pesticide iz sadja in zelenjave?