Pranje sadja in zelenjave je zelo pomembno, saj s tem uničimo določene bakterije, ki so lahko zelo nevarne za naše telo.
To je 7 živil, ki jih moramo oprati preden jih zaužijemo:
Jagode
Jagode je treba dobro sprati, da odstranimo umazanijo, saj je to sadje, ki najverjetneje vsebuje ostanke pesticidov.
Krompir
Nepranje krompirja lahko povzroči prenos bolezni s hrano. Kot korenovka lahko krompir absorbira pesticide in mikroorganizme v tleh.
Listnata zelenjava
Listnato zelenjavo, kot je kelj, lahko okužijo škodljive bakterije, vključno z E. coli in salmonele, zato jih je pomembno temeljito oprati pod tekočo vodo.
Zelena solata
Poskrbite, da boste očistili površino listov solate, saj lahko včasih vsebuje dovolj bakterij, da ljudje zbolijo. Izogibajte se nakupu pokvarjene ali zdelane solate.
Borovnice
Raziskave so pokazale, da borovnice pogosto vsebujejo visoko kombinacijo pesticidov, saj jih kmetje uporabljajo za zatiranje škodljivcev, ki napadajo sadje.
Jabolka
Ugotovljeno je bilo, da jabolka vsebujejo pesticide, vključno z nekaterimi v visokih koncentracijah.