78-letnica vozila z 0,93 mg/l alkohola v krvi

Tudi ta konec tedna so se policisti na cestah v slovenski Istri srečali s številnimi primeri vinjenih voznikov. Poleg tega so bili nekateri vozniki pozitivni na prepovedane snovi, torej različne droge. Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 z lažjimi poškodbami in danes zjutraj 1 s hudimi telesnimi poškodbami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V soboto so koprski prometni policisti ob 5.uri na hitri cesti nad Jagodjem ustavili 19-letnega voznika začetnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,44 mg/l. Policisti so moškemu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

V Babičih so policisti ob 17.45 ustavili 78-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,93 mg/l. Voznici so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njo podali obdolžilni predlog.

Ob 20.54 so koprski prometni policisti v Izoli ustavili 47-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal rezultat 1,11 mg/l. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 4.35 po policisti v Luciji ustavili 25-letnega moškega, ki je mladi voznik in mu je alkotest pokazal rezultat 0,56 mg/l, hkrati pa je bil pozitiven še na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Odrejen strokovni pregled je voznik odklonil, zato so mu policisti odvzeli vozniško in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.