Tokrat ponujamo recept, ki nam ga je zaupala Emilija Pavlič. Zanj potrebujemo sedem mehkih kakijev in sestavine, ki jih naštevamo v nadaljevanju.
Suhe sestavine
2 dcl pšeničnega zdroba (ne instant gres)
2 dcl moke
1 dcl sladkorja (če ste sladkosnedi, dodajte še 0,5 dcl medu)
ščepec soli
Mokre sestavine
4 dcl sladke smetane
3 majhna jajca (ali 2 veliki)
Postopek
Vse suhe sestavine damo v posodo in zmešamo. V drugi posodi stepemo mokre sestavine. Vzamemo pekač in ga namažemo z maslom. Na dno damo mešanico suhih sestavin, nanj položimo koščke kakijev in polijemo s polovico smetane z jajci. Celoten postopek ponovimo še enkrat, pito na vrhu preluknjamo z vilico, jo pokrijemo in damo v mrzlo pečico na 200 stopinj za 45 minut.