Izolski hoteli zelo dobro zasedeni, v soboto prvi Pomol okusov

Med velikonočnimi prazniki se izolski hotelirji veselijo izjemno dobre zasedenosti, ki trenutno presega 80 %. Na velikonočno soboto se obeta prvi letošnji Pomol okusov, ki nudi pristno izkušnjo lokalnih dobrot, dober razlog za obisk Izole pa je tudi Jadralska regata Izola Spring cup.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Praznični dnevi bodo v Izolo pripeljali veliko tujih obiskovalcev

Velikonočni konec tedna že tradicionalno napoveduje prihajajočo sezono in obeta dober turistični obisk. Nič drugače ne bo niti letos; izolski hoteli in ostali nastanitveni ponudniki namreč poročajo, da so njihove kapacitete že sedaj zelo dobro zasedene, v povprečju več kot 80 %. Velika večina obiskovalcev prihaja iz Nemčije in Avstrije, ki imajo v tem času tako šolske počitnice kot dela prost dan že v petek pred Veliko nočjo. Poleg individualnih gostov v spomladanskem času Izolo obišče tudi mnogo športnikov s spremljevalci, ki njene lepote in ugodno vreme izkoristijo za športne priprave.

 

V teh dneh bodo med njimi predvsem jadralci, ki se bodo udeležili jadralske regate Izola Spring Cup v organizaciji Jadralnega kluba Burja; trenutno je prijavljenih 270 bark s 340 tekmovalci, med katerimi je največ Avstrijcev, Nemcev, Madžarov, Italijanov, Hrvatov, Čehov in Poljakov. Letošnja že 35. regata Izola Spring Cup poteka od 27. do 31. marca.

Spring cup Katerina K

Odprtje sezone Pomolov okusov

Po lanskoletnem zelo obiskanem velikonočnem Pomolu okusov so se tudi letos na Turističnem združenju Izola odločili, da sezono kulinaričnih dogodkov na prostem začnejo ob istem času. Letos načrtujejo 5 terminov, razporejenih spomladi in jeseni; 31. marca, 4. maja, 8. junija, 21. septembra in 19. oktobra. Obiskovalci bodo v soboto, 30. marca, izbirali med 20 stojnicami z istrskimi dobrotami. Dogodek se začne že ob 11.00 in traja ves dan.

 

Predstavili se bodo gostinski ponudniki, med katerimi so nekateri novost na Pomolu okusov, vinarji, kulturni društvi, slaščičarna, ponudniki s craft pivom, lokalnim ginom in sadnimi likerji.  Posebnost prvega Pomola okusov bo stojnica Orange Wine Festivala, ki bo predstavljala istoimenski mednarodni festival, posvečen oranžnim vinom. Ta bo navdušence nad belimi maceriranimi vini v Izolo privabil 26. aprila. Na gostujoči stojnici se bo tokrat predstavil Atelie Karim, kjer bo slaščičarski mojster Karim Merdjadi, poznan tudi kot del trojice Masterchefovih ocenjevalcev, razveseljeval s prefinjenimi sladicami. Da bo vzdušje na Pomolu okusov še bolj živahno, pa bo vse skupaj spremljala tudi glasba Piano Sax Dua.

 

Pomol okusov poteka v skladu s trajnostnimi usmeritvami, zato organizator obiskovalce prijazno poziva k ločevanju odpadkov, zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev pa priporoča parkiranje na obrobnih parkiriščih in sprehod do prizorišča.