Nekateri se za obisk restavracije odločijo spontano, drugi ga dobro načrtujejo. Tukaj pa je nekaj najbolj koristnih nasvetov preden se odločite za obisk svoje najljubše restavracije.
Lokacija
Bližje kot je restavracija nekim znamenitostim, večja je verjetnost, da gre za turististično restavracijo. Zaradi lokacije boste, ne glede na to kaj ponuja plačali veliko več, več kot je vredno.
Delovni čas
Italijani so znani kot veliki gurmani. Praviloma italijanska restavracija za kosilo ne bo odprta pred 13.uro in za večerjo ne pred 20. uro. Morda se kakšna odpre kakšno uro prej, da si gostje lahko privoščijo aperitiv.
Osebje
Osebje v turističnih krajih si želi in privablja svoje goste na različne načine. Cukanje za rokav, mahanje, pozdravljanje, glasba… Uporabijo veliko turističnih pasti, vendar najboljše restavracije tega ne potrebujejo.
Jedilnik
Jedilnik vam bo veliko povedal o restavraciji. Jedilnik v več jezikih ni nujno prednost. Na ta način morda želijo le dobro služiti na račun turizma. Dolg jedilnik tudi ni nujno dober, saj ima restavracija težko toliko naravnih in svežih sestavin, da vse to pripravi.
Gosti
Dober pokazatelj kakovosti so tudi gosti. Če so v restavraciji domačini, ki običajno vedo kje je dobra hrana potem ste na pravem mestu. Domačini so vedna dobra informacija, če jih srečate jih ne pozabiti vprašati tega kulinaričnega vprašanja. Tudi, če je lokal videti bolj skromno, če je poln domačinov je to vsekakor dober znak, da ste izbrali dobro in boste dobili tisto kar pričakujete.