Migranti kot blago v kartonastih škatlah

V bližini meje s Slovenijo so italijanski varnostni organi odkrili pet migrantov iz Šrilanke, ki so bili v romunskem kombiju skriti kar v kartonastih škatlah. Migranti so celo pot do Italije preživeli kot navadno blago.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mejni policisti iz Gorice in finančna straža iz Monfalcona so v romunskem kombiju v bližini meje s Slovenijo odkrili pet migrantov iz Šrilanke, ki so bili kot blago zaprti v kartonskih škatlah.

Plačali so 3500 evrov

Po poročanju italijanske tiskovne agencije ANSA, so migranti neznanim tihotapcem ljudi iz Romunije plačali po 3500 evrov po osebi, da so pot do Italije preživeli skriti v škatlah, ki so bile nameščene v tovorni prostor. V škatlah so morali ostati celotno pot do Italije, brez osnovnih varnostnih pogojev, brez svežega zraka in v položaju, ki jim ni omogočal ne gibanja ne zadovoljevanja osnovnih fizioloških potreb.

Po preiskavi nihče od migrantov ni izrazil želje po pridobitvi mednarodne zaščite, zato so bili predani policiji, ki bo nadaljevala s postopki izselitve.

Dva tuja državljana, stara 24 in 44 let, ki sta bila v kombiju kot voznik in sovoznik, so zaradi kaznivega dejanja aretirali.