Piranski minibus ni več brezplačen za vse

Javno podjetje Okolje Piran pričenja z uvajanjem plačila voženj na minibusih v Piranu. Prevoz bo v celoti subvencioniran za občane s stalnim prebivališčem v občini Piran, imetnike parkirnih abonmajev za mesto Piran, parkirišče Fornače in garažno hišo Arze, za  invalide vključno z enim spremljevalcem in otroke do 12. leta starosti. Ostali uporabniki bodo morali za vožnjo odšteti 1 evro.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potniki, ki želijo uporabljati prevoz z minibusom, si morajo najkasneje do 1. julija naložiti mobilno aplikacijo Arriva Piran na pametni telefon ali kupiti Arrivino brezstično Enotno mestno kartico Piran. Cena nakupa kartice EMK Piran znaša 3,50 evra.

KJE IN KAKO AKTIVIRATI KARTICO/APLIKACIJO:

Stalni prebivalci občine Piran lahko aktivirajo kartico oz. aplikacijo ob predložitvi osebnega dokumenta v pisarni Okolja na Dantejevi ulici v Piranu ali v pisarni Arrive na glavni avtobusni postaji v Luciji, medtem ko lahko imetniki parkirnih abonmajev za Piran, Fornače, GH Arze za aktivacijo predložijo osebni dokument ali številko abonmaja samo v pisarni Okolja na Dantejevi ulici.

Ostali uporabniki lahko kartice kupijo in nanje naložijo dobroimetje na kartomatih (avtobusna postaja v Piranu, postajališče Tartinijev trg, postajališče Fornače, avtobusna postaja TPC Lucija, postajališče Portorož), blagajni avtobusne postaje TPC v Luciji, v trafikah 3DVA ali voznino poravnajo na avtobusu s plačilnimi karticami Visa/Mastercard.

Na Okolju Piran še poudarjajo, da je enotna mestna kartica Piran osebna in ni prenosljiva, brezplačne enotne vozovnice za upokojence pa za piranski minibus ne veljajo.

Testno obdobje bo trajalo do 30. 6. 2024.  Upravičenci, ki si do tega datuma ne bodo uredili pravice do brezplačnih voženj, bodo morali od 1. 7. za vožnjo s piranskim minibusom odšteti 1 evro.

NAVODILA ZA AKTIVACIJO APLIKACIJE ARRIVA PIRAN NA DALJAVO

Vsi upravičenci do brezplačnih oz. 100% subvencioniranih prevozov s piranskimi minibusi, lahko aplikacijo Arriva Piran aktivirajo tudi na daljavo.

POSTOPEK ZA AKTIVACIJO

  1. Na pametni mobilni telefon si naložite mobilno aplikacijo Arriva Piran preko Google Play-a ali App Store-a.
  2. Mobilno aplikacijo aktivirate z vnosom vaše mobilne telefonske številke, na katero boste prejel SMS sporočilo z aktivacijsko kodo, ki jo je vnesete v mobilno aplikacijo.
  3. Po uspešni aktivaciji na e-naslov abonmaji@okoljepiran.si posredujte naslednje podatke (oz. osebno v pisarni na Dantejevi ulici 2):
  • Ime in priimek
  • Kraj stalnega prebivališča ali številko parkirnega abonmaja
  • Rojstni datum
  • Mobilno telefonsko številko