Kdo se lahk prijavi na Altroke Sladko Istro?

Tudi letos bomo poletno sezono kulinaričnih druženj zaključili na Ukmarjevem trgu, kjer bodo obiskovalci v soboto, 28. septembra, ob pestrem programu, čarobnem sladkem parku za najmlajše, okušali raznoliko paleto slanih in sladkih okusov iz celotne Slovenije. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je organizator Altroke Sladke Istre, k sodelovanju vabi slaščičarne, restavracije, turistična društva, kmetije, vinarje in druge gastronomske ponudnike. Prijave so odprte vse do vključno ponedeljka, 5. avgusta.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ponudniki, ki se želijo predstaviti na Altroke Sladki Istri, se lahko prijavijo preko spletne prijavnice na povezavi TUKAJ, in sicer do vključno ponedeljka, 5. avgusta. Več informacij o razpisnih pogojih najdejo tukaj. Organizatorji so za dodatna vprašanja na voljo na naslovu turizem@visitkoper.si.

Od sladke tržnice do dežele čokolade in altroke slanega

Prijave so odprte za različne sklope. V prvi sklop poimenovan Sladka Istra se lahko prijavijo ponudniki, kateri se uvrščajo med dejavnosti slaščičarn, pekarn, kavarn in restavracij/gostiln in delujejo na območju Istre (Slovenija, Italija, Hrvaška). V drugi sklop poimenovan Sladka Slovenija se lahko prijavijo slaščičarne, pekarne, kavarne in restavracije/gostilne, ki delujejo na območju Slovenije. V sklop Sladki svet, se lahko prijavijo ponudniki sladkih dobrot, ki delujejo v tujini. Na Sladko tržnico se lahko prijavijo kmetije (turistične, izletniške), osmice, medarji/čebelarji, društva, pridelovalci sadnih sokov in marmelad ter ponudniki drugih sorodnih dejavnosti. K prijavi so vabljeni tudi ponudniki vin in drugih alkoholnih ali brezalkoholnih napitkov. Prijavnica prav posebej nagovarja ponudnike čokoladnih izdelkov, ki bodo svoj prostor imeli v Deželi čokolade. Pod sklop Altroke slano so k prijavi vabljeni ponudniki slanih jedi.

b24fbf51 6b4a b33a b9af e9a911786afe

Ugodnost za turistična društva Mestne občine Koper

Turistična društva v Mestni občini Koper, ki so prijavljena na javni razpis za sofinanciranje delovanja turističnih društev v Mestni občini Koper v letu 2024 so upravičena do ene brezplačne stojnice pod pogojem, da izpolnijo prijavnico do 5. 8. 2024.

Altroke Sladka Istra bo tudi letos postregla s prijetnim obmorskim ambientom, dobro kulinariko, slastnimi sladicami in glasbenim programom ter drugimi spremljevalnimi aktivnostmi, ki jih pripravlja zavod.

ALTROKE SLADKA ISTRAsladka istrA