Kako se obleči za na letalo?

Pripravili smo nekaj nasvetov, kako se obleči za na letalo, da se boste na potovanju počutili udobno in elegantno.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Medtem ko številni pred počitnicami razmišljate, kaj spraviti v kovček, je pogost dvom tudi, kaj obleči za na pot, še zlasti, če potujemo z letalom. Res je, da se zvezdniki in vplivneži tudi po dolgem čezoceanskem letu po letališčih sprehajajo v brezhibnih oblačilih, a za večino popotnikov je resničnost nekoliko drugačna. Čeprav želimo izgledati dobro, je za prijetno potovanje z letalom pomembno tudi udobje, zato izberite hlače iz mehkega in raztegljivega materiala, ki vam omogoča gibanje in ne pritiska na trebuh. Pajkice ali športne hlače so odlična izbira, saj so udobne.

Ker je temperatura v letalu običajno nepredvidljiva, vam svetujemo, naj začnete s tanko osnovno plastjo kot je npr. bombažna majica in dodajte jopico ali pulover, lahko uporabite tudi tanko jakno ali brezrokavnik, ki ju enostavno spravite v ročno prtljago.

Zelo dobrodošel dodatek na letalu je tudi šal, ki vas lahko ogreje, če vam je hladno ali vam služi kot vzglavnik med spanjem. Izberite večji, mehak šal, ki ga lahko enostavno zložite v torbo.

Med dodatki, ki so dobrodošli na letalu, sta tudi klobuk ali kapa. Ti dve pokrivali bosta vašemu videzu dodali pridih elegance, obenem pa bosta pomagali skriti morebitne neurejene lase po dolgem letu.

 

Obutev?

Izogibajte se visokim petam ali tesnim čevljem in namesto tega raje izberite udobne športne copate, balerinke ali nizke škornje. Čevlji naj bodo enostavni za sezuvanje in obuvanje, saj se boste morda morali na varnostnem pregledu na letališču sezuti. Čeprav so sandali in odprti čevlji elegantni, niso vedno najbolj udobna izbira za letenje.

Priporočljivo je tudi, da med letom ne sezuvate čevljev, saj lahko to vpliva na vašo zaščito in hitrost v primeru evakuacije.

 

Še nekaj nasvetov

Dober potovalni videz ni samo stvar sloga, ampak tudi udobja. Izogibajte se pasovom, kovinskim zaponkom in drugim kovinskim delom, ki bi lahko sprožili alarm na varnostnih pregledih.

Številne študije so pokazale, da je izbira oblačil, ki pokrivajo čim več kože, pomembna za vašo varnost v primeru nesreč. Za konec ne pozabite na uporabno torbo za čez ramo, ki vam bo omogočala, da imate proste roke za vleko kovčka in hitro dostopnost denarnice, dokumentov in drugih nujnih pripomočkov na poti.