Bučno navijanje za Leškijevo tudi v slovenski hiši v Parizu (VIDEO)

Andreja Leški danes nastopa na olimpijskem turnirju.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V prvi dvoboj je vstopila odločno in z močno taktiko, kar se je pokazalo že od samega začetka. S svojim izjemnim občutkom za borbo je hitro vzpostavila nadzor nad nasprotnico Gruzijko Eter Askilašvili. Po nekaj sekundah borbe ji je uspel vazari, kar je Leškijevo še dodatno spodbudilo.

Po tem začetnem uspehu ni popuščala. Nasprotnico je napadala z natančnostjo in odločnostjo, kar je vodilo do hitrega zaključka dvoboja z ipponom. Celoten obračun je trajal dve minuti, dokaz o Andrejini izjemni pripravljenosti in spretnosti. S prepričljivo zmago se je brez težav uvrstila v 2. krog tekmovanja.

Koprčanka danes nastopa na olimpijadi

V naslednjem krogu se je Leški pomerila z Alžirko Amino Belkadi. Pričakovanja so bila visoka, saj je Andreja že v prvem krogu pokazala, da je v vrhunski formi. S svojo nepopustljivostjo in tehniko se je pripravljala na novo borbo, kjer je nameravala nadaljevati z uspešnimi nastopi in si zagotoviti napredovanje v naslednje kroge tekmovanja.

Naslednja borba je bila s Kanadčanko Catherine Beauchemin-Pinard, nosilko brona s prejšnjih iger v Tokiu in drugo judoistko sveta v tej kategoriji. Ker redni del obračuna ni prinesel zmagovalke, je o potnici v polfinale odločala zlata točka. Osvojila jo je Leškijeva z vazarijem.

Za Andrejo so navijali tudi v slovenski hiši, v živo in pred ekrani.

V polfinalu je premagala Francozinjo Clarisse Agbegnenou in se uvrstila v finale. Tam je z iponom premagala Mehičanko Prisco Awiti Alcaraz in osvojila zlato olimpijsko medaljo.