Poslovila se je krajinska arhitektka Mateja Filipič

Njena zapuščina v arhitekturi, grafičnem dizajnu in kulturi bo še dolgo odmevala v obmorskem mestu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mateja Filipič je bila krajinska arhitektka, ki je veliko ustvarjala v slovenski Istri, še posebej v Kopru. Skrbela je za prostor in sodelovala v številnih arhitekturnih projektih, saj je bila soustanoviteljica Avtomatik Delovišča. Poleg tega se je Mateja ukvarjala z grafičnim dizajnom in ilustracijami. Bila je ena od organizatorjev festivala MareziJazz.

Z njenim odhodom se bo naše obmorsko mesto težko sprijaznilo, saj je na njega pustila velik pečat. Koprčani so izrazili svojo žalost zaradi izgube.

”Ljuba Kaiobi, ki si premišljevala in ljubila Koper, imela ideje in odlične predloge za njegov trajnostni razvoj. Strašno boš manjkala temu mestu….”, je zapisala Irena Urbič, kulturna aktivistka iz Kopra.

Od Mateje se je poslovil tudi njen dolgoletni prijatelj in sodelavec, arhitekt Boštjan Bugarič. Slovo Mateji je objavil na spletni strani Avtomatik Delovišča. ‘‘Brez tebe si Avtomatik Delovišča ne predstavljam. Tvoja zagnanost, neskončna energija, iznajdljivost, skromnost, marljivost in optimizem je bil pogon našega kolektivnega dela. Ne zmorem bolečine tvojega odhoda, prehitro, prezgodaj. Pogrešam te tovarišica, sodelavka, prijateljica,” je zapisal Boštjan.