Zajtrk, s katerim lahko izgubite do 5 kg

Preprost in hranljiv zajtrk na osnovi le nekaj hranljivih sestavin vas lahko popelje do sanjske postave.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vsakodnevni zajtrk je ključen obrok, ki nam daje energijo za začetek dneva. Kombinacija chia semen in ovsenih kosmičev je idealna izbira za tiste, ki si želijo doseči sanjsko postavo, saj vsebuje hranila, ki spodbujajo presnovo in pomagajo pri izgubi telesne teže. Po nekaterih teorijah bi lahko s takim zajtrkom izgubili do 5 kilogramov. 

chia

Zakaj za zajtrk jesti chia semena?

Chia semena so znana po svoji visoki hranilni vrednosti. Bogata so z omega-3 maščobnimi kislinami, vlakninami, beljakovinami in antioksidanti. Vlaknine v chia semenih pomagajo pri občutku sitosti, kar zmanjšuje potrebo po prenajedanju čez dan. Prav tako izboljšujejo prebavo in uravnavajo raven sladkorja v krvi, kar je ključno za vzdrževanje zdrave telesne teže.

Prednosti ovsenih kosmičev

Tudi ovseni kosmiči so odlična izbira za zdrav zajtrk, saj so bogati z vlakninami in beljakovinami. Vsebujejo beta-glukan, ki pomaga znižati raven holesterola in izboljšati zdravje srca. Poleg tega počasneje sproščajo energijo, kar pomeni, da boste po njih dlje časa siti in posledično boste imeli manj potrebe po nezdravih prigrizkih.

berry breakfast 4336049 640

Recept za zajtrk iz chia semen in ovsenih kosmičev

Žlico chia semen vmešajte v 5 žlic vode in pustite počivati 15 minut, da se semena napnejo in nastane gel, v tem času v majhni posodi zavrite 1 skodelico vode in dodajte navadne ovsene kosmiče ter kuhajte na zmernem ognju približno 5-7 minut, dokler se ne zmehčajo. V zmes ovsenih kosmičev nato dodajte chia gel in žličko cimeta, po želji lahko jed obogatite z grškim navadnim jogurtuom ali jagodičevjem.

Če boste tak zajtrk jedli vsak dan, se boste znebili občutka napihnjenosti, izboljšali boste prebavo in se znebili maščobe okoli trebuha. Po nekaterih teorijah bo tak zajtrk prispeval tudi k nižjemu holesterolu in izboljšanju splošnega zdravja.