Na Sinju prehiteval čez neprekinjeno črto (VIDEO)

Na spletni strani Prometne zgode i nezgode je bil objavljen posnetek z vetrobranskega stekla, ki je zabeležil skrajno nevarno prehitevanje na prometni cesti na Sinju. Posnetek prikazuje voznika, ki kljub neprekinjeni črti na cesti tvega življenje in varnost drugih, ko poskuša prehiteti vozilo. V nevarnem manevru skoraj trči z vozili, ki prihajajo iz nasprotne smeri, kar je povzročilo pravi šok med gledalci.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Posnetek, ki je hitro pridobil pozornost na družbenih omrežjih, je sprožil številne reakcije. Nekateri komentatorji so izrazili zaskrbljenost nad tveganjem, ki ga takšno prehitevanje predstavlja za vse udeležence v prometu. “Takšno prehitevanje je čisti poskus umora več oseb, pa tudi sebe,” je zapisal eden od gledalcev, ki je bil pretresen nad nevarnostjo manevra.

Drugi komentatorji pa so opozorili, da so takšni nevarni manevri na tej prometnici skorajda vsakodnevni pojav. “Vsako jutro vidim taka tveganja pri prehitevanju na tem odseku, vse kamikaze na cesti,” je zapisal drugi gledalec, ki se je že navadil na takšne prizore. Povečana frekvenca nevarnih prehitevanj na tej cesti kaže na nujno potrebo po večjem nadzoru in ukrepih za izboljšanje prometne varnosti.

 

 

Strokovnjaki opozarjajo, da so takšne nevarne vožnje lahko smrtonosne in pozivajo voznike, naj upoštevajo prometne predpise in ne izvajajo nevarnih manevrov, ki ogrožajo življenje njihovo in drugih udeležencev v prometu. Hkrati pa je potrebno, da pristojne službe in oblasti sprejmejo ukrepe za preprečevanje tovrstnih prekrškov in zagotovijo večjo varnost na cestah.

Posnetek je še en opomin, kako pomembno je, da vsi vozniki odgovorno ravnajo za volanom in spoštujejo prometne predpise, saj lahko malomarnost ali nepremišljeni manevri privedejo do tragičnih posledic. Upamo, da bo ta incident spodbudil večjo ozaveščenost in preventivne ukrepe, ki bodo pripomogli k večji varnosti na naših cestah.