Komarji imajo radi pivo, česa pa ne marajo?

Naravne metode za zaščito pred komarji so številne, toda, ali ste vedeli, da lahko pri odganjanju teh nadležnih insektov pomaga tudi določena prehrana?

Deli novico s tvojimi prijatelji
Komarji so ena izmed najbolj nadležnih poletnih težav, ki lahko hitro pokvari sproščujoč večer na prostem. Ti majhni, a vztrajni insekti niso nadležni le zaradi srbečih pikov, ki jih povzročajo, temveč so lahko tudi prenašalci različnih bolezni. Na tržišču obstajajo različni proizvodi za zaščito pred komarji, prav tako si naravne repelente lahko pripravite tudi doma, še lažje pa bo, da se komarjev znebite s pravilnim prehranjevanjem.
primer denge

Komarji obožujejo sladko in pivo

Na splošno komarje privlači vse, kar je sladko. Še posebej so jim všeč banane in živila, ki povečujejo koncentracijo sečne in mlečne kisline ter amoniaka v znoju. Raziskave so pokazale tudi, da komarje bolj privlačijo ljudje s krvno skupino 0. Poleg tega jih privlačijo kisline, kot je maslena kislina, ki se proizvaja na naši koži in je prisotna v »smrdljivih« sirih, ter določeni cvetlični vonji. Zanimivo je, da komarje privlači tudi pivo, čeprav raziskovalci ne vedo točno pojasniti, zakaj.

glass of beer 3444480 960 720

Česa pa komarji ne marajo?

Na drugi strani pa so nekatera živila, ki komarje odganjajo. Med temi so na primer bazilika, žajbelj in rožmarin. Te začimbe so namreč bogate z eteričnimi olji, ki niso po godu komarjem.

Učinkovita pri odganjanju komarjev sta tudi česen in čebula. Z uživanjem teh dveh živil boste na koži ustvarili poseben vonj, ki odvrača komarje.

čebula holesterol

Eno od živil, s katerim boste odgnali komarje je tudi grenivka, ki vsebuje naravno spojino, ki daje grenivki njen značilni vonj, obenem pa odganja komarje.

Za popolno zaščito pred komarji je sicer priporočljivo nositi dolga oblačila in uporabljati registrirane repelente za insekte, dodajanje bazilike k prehrani pa vam zagotovo ne bo škodilo.