Hišnik ubil ravnatelja, tajnico in učiteljico

V strelskem napadu na srednji šoli na severozahodu Bosne in Hercegovine je zaposleni danes ubil tri ljudi. Hišnik naj bi ubil ravnatelja, tajnico in učiteljico.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po poročanju medijev v BiH gre za hišnika, ki je vdrl na sestanek in začel streljati. Pri tem je ubil ravnatelja šole, tajnico in učiteljico. Policija je sporočila, da je napad izvedel z avtomatsko puško in da je nato skušal storiti samomor. Predsedujoča svetu ministrov BiH Borjana Krišto in predsedujoči predsedstvu BiH Denis Bećirović sta izrazila sožalje svojcem žrtev.

Strelec je živ

Streljanje se je po navedbah policije zgodilo nekaj po 10. uri na gimnaziji v Sanskem Mostu. Policija je sporočila, da je napadalec z avtomatskim strelnim orožjem ubil tri uslužbence šole, nato pa si je skušal vzeti življenje. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Prepeljali so ga v urgentni center v Banjaluki, po zadnjih informacijah pa je pri zavesti, navaja spletni portal sarajevskega časnika Dnevni avaz.

Na šoli so bili tudi učenci

Policija je potrdila, da so bili v času streljanja na šoli tudi učenci, ker so v tistem času potekali popravni izpiti. Okoliščine dogodka, ki so privedle do zločina, še preiskujejo, motive zanj pa bodo sporočili po končani preiskavi.