Neurje je včeraj zajelo tudi slovensko Istro

V četrtek zvečer, nekaj pred osmo, je neurje prizadelo tudi slovensko Istro.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pisali smo o uničujočem neurju, ki je včeraj prizadelo Istro in sever Italije. Po podatkih vremenskih senzorjev je bilo v Istri zabeleženih več kot 3.000 udarov strele.

Nekaj pred osmo uro zvečer se je dež začel tudi v slovenski Istri. V Piranu je bilo ponovno zabeleženo poplavljanje morja. Ob prehodu nevihte so bili zabeleženi predvsem močni sunki vetra in nalivi. Morje je bilo razburkano.

Tudi v Plavljah so prijavljene poškodbe, podrtja oziroma samoporušitve objektov zaradi močnega vetra.

Takšno je bilo nebo v Kopru ob začetku nevihte:

Kakšno vreme se nam obeta?

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekoliko več sonca bo v vzhodnih krajih. Nastajale bodo krajevne padavine, deloma plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

Zvečer in ponoči se bo razjasnilo, po nižinah bo marsikje nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, v alpskih dolinah okoli 10 °C.

Jutri bo sprva precej jasno z jutranjo in deloma dopoldansko meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah. Čez dan bo občasno nekaj kopaste oblačnosti, popoldne se bo nekoliko pooblačilo tudi v hribih zahodne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 od 28 °C.

V nedeljo bo v vzhodnih krajih sprva še delno jasno, drugod pa že bolj oblačno. Popoldne se bodo v zahodni Sloveniji pričele pojavljati padavine z nevihtami, ki se bodo zvečer in v noči na ponedeljek razširile proti vzhodu. Zapihal bo jugozahodnik, popoldne ob morju jugo.

V ponedeljek bo oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Nekoliko hladneje bo.