»IZOLSKA TELOVADNICA – OBČINA DOPOLNJUJE NAVEDBE V ČLANKU«

Izolska občina podaja dopolnitev navedb v delu članka »Le attività della CAN costiera/ – CNI al via il progetto per la palestra della Pietro Coppo« objavljenega v septembrski izdaji mesečnika OBALAplus in spletnem portalu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Članek na spletu se nahaja na povezavi https://obalaplus.si/le-attivita-della-can-costiera-21/

Lokacijo za gradnjo telovadnice, ki bo v prvi vrsti namenjena izolskim dijakom obeh srednjih šol, je pred približno dvema mesecema določil sedanji izolski župan Milan Bogatič. Čeprav so bile kot primerne za tak objekt prepoznane štiri lokacije v občini, je lokacija ob Srednji šoli Pietro Coppo tista, za katero je mogoče najhitreje, po veljavnih prostorskih aktih občine (pred sprejetjem Občinskega prostorskega načrta) pridobiti gradbeno dovoljenje.

Tem argumentom je prisluhnil tudi minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, ki je prepoznal nujnost izgradnje telovadnice, saj je izolski dijaki nimajo. Tudi sam se dobro zaveda, da sta gibanje in športna vzgoja nepogrešljiva za zdrav razvoj otrok in mladostnikov.

V državnem zboru je to problematiko izpostavil izolski poslanec Robert Janev, ki se je za dvorano za potrebe Srednje šola Izola zavzemal še, ko je bil zaposlen v Centru za kulturo, šport in prireditve.

V Srednji šoli Izola oziroma njeni predhodnici, Srednji gostinski in turistični šoli, si namreč za telovadnico prizadevajo že tri desetletja; za razliko od šole z italijanskim učnim jezikom, ki program športne vzgoje izvaja v rokometni dvorani v Kraški ulici, sami uporabljajo telovadnico v Arrigoniju, ki je v bistveno slabši kondiciji. Poslanec Felice Žiža je v dogovor o sodelovanju z vlado RS z narodno skupnostjo navedel izgradnjo telovadnice, vendar zgolj za Srednjo šolo Pietro Coppo.