Vremenska napoved: Bomo ta teden še uživali v sončnih dneh?

Po včerajšnjem deževnem dnevu bomo danes uživali v soncu. Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes bo povečini sončno, več jasnine bo na Primorskem. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megleno, ali pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Popoldne bo v notranjosti nekaj povečane kopaste oblačnosti, nastala bo še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 °C.

Ponoči se bo od zahoda začelo oblačiti. Nastale bodo posamezne plohe. Proti vzhodu bo še nekaj jasnine, po nekaterih nižinah pa bo jutro megleno. Najnižje jutranje temperature bodo 9 do 12, na Primorskem okoli 16 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Proti večeru bo na severozahodu nastala kakšna ploha. Več jasnine bo na vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, ob morju okoli 26 °C.

V četrtek bo oblačno s plohami in nevihtami. Ponekod bodo nastajali močnejši nalivi. Popoldne bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem burja. Občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1500 m.

V petek bo sprva oblačno in deževno. Padavine bodo čez dan slabele in proti večeru povečini ponehale. Hladno bo.

VREMENSKA SLIKA

Nad Severnim morjem je ciklon z vremensko fronto, ki se od severozahoda bliža Alpam. V višinah od severa k nam doteka prehodno bolj suh in nekoliko hladnejši zrak.